Cauta:
Saptamana 44

Saptamana 44

  Autor Echipa NN

V-ati convins deja ca bebe evolueaza spectaculos in primul sau an de viata. Ei bine, pe langa marile bucurii, micutul va aduce si motive de ingrijorare. Si aici ma refer la faptul ca se poate catara pe mobila sau poate face numeroase alte traznai la care nici nu va ganditi. Atentie maxima!

Saptamana 44

Pe masura ce va apropiati de varsta de un an, bebelusul dumneavoastra va intelege din ce in ce mai bine ce ii spuneti. Mai mult, va incepe sa reactioneze in consecinta, dar, asa cum va veti da seama, numai atunci cand va dori. Devine destul de clar ca pricepe foarte bine ce ii cereti, dar personalitatea lui isi va face simtita prezenta. Totusi, nu trebuie sa va lasati batuta, comunicati in continuare cu el, puneti-i intrebari, cereti-i sa faca lucruri si, treptat, veti descoperi ca incepe sa devina mai ascultator si mai dispus sa conlucrati ca o echipa.

Atentie, poate face lucruri la care nici nu va ganditi!

Trebuie sa fiti din ce in ce mai vigilenta, pentru ca micutul nazdravan va va dovedi ca poate sa faca tot felul de lucruri la care nu v-ati fi gandit, unele dintre ele fiind chiar potential periculoase. Spre exemplu, va reusi sa se elibereze din caruciorul neasigurat si va incerca sa coboare din el, va evada din patutul lui, escaladand plasa de protectie, se va rostogoli in pat riscand sa cada, va descoperi toate sertarele neasigurate si le va trage pentru a le goli continutul, se va urca pe mobila etc. In general, trebuie sa porniti de la premiza ca daca dumneavoastra vi se pare imposibil sa faca ceva, probabil ca va gasi o cale sa va dovedeasca ca v-ati inselat. Asa ca fiti cu ochii in patru, pe cat posibil nu-l lasati nesupravegheat si inarmati-va cu rabdare si nervi de fier.

Micutul a inceput sa mearga si vi se pare ca are paranteze?

Nu-i niciun motiv de ingrijorare. Majoritatea copiilor trec prin aceasta faza, care se datoreaza faptului ca oasele nu sunt suficient de mature, iar muschii nu s-au dezvoltat suficient. In timp, picioarele i se vor indrepta si va alerga la fel ca ceilalti copii. Totusi, daca sunteti ingrijorata, puteti deschide subiectul la urmatoarea vizita la medicul pediatru. Acesta va fi in masura sa aprecieze gradul defectului de mers si daca exista cumva motive de ingrijorare. Oricum, poate calca pe urmele unora dintre cei mai mari jucatori de fotbal ai lumii, asa ca viitorul ii este asigurat.
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu