Cauta:
Ce fac daca tuseste?

Copii  Copii - rss

Ce fac daca tuseste?

  Autor Echipa NN Data: 06.12.2010

Din pacate, copiii mai si racesc. De vina este unul din nenumaratii virusi care circula. In plus, mai si tuseste. Acesta este semnalul ca infectia a ajuns la faringe. Cu cat interveniti mai devreme, cu atat aveti sanse mai mari sa evitati ca raceala sa se agraveze.

Primele masuri

Incepeti prin a-i da sa bea frecvent lichide, in cantitati mici. Puteti sa-i amestecati in lichid zahar sau miere, pentru a-i proteja mucoasele. Camera lui trebuie sa aiba o temperatura constanta de 20° C. Pentru a umidifica aerul, puteti pune pe radiator un bol de apa in care ati adaugat cateva picaturi de ulei de eucalipt, care are proprietati antitusive. Daca face temperatura mai mare de 38° C, puteti sa-i dati medicamente recomandate de medic care contin paracetamol si, eventual, un decongestionant nazal, pentru a-l ajuta sa respire mai bine.

Cand sa merg la medic?

Atentie sa nu fie mai mult decat o simpla raceala! Daca simptomele nu dispar timp de o saptamana, daca li se adauga dureri si febra care nu mai scade, este momentul sa mergeti la un consult la medicul pediatru. Este posibil sa aiba o infectie bacteriana sau o bronsita. Medicul ii va prescrie antibiotice, pentru eliminarea bacteriilor sau pentru a le stopa raspandirea, un antipiretic (pe baza de paracetamol) si, eventual, alte medicamente. Astfel intarit, organismul micutului va putea face fata infectiei. 

Cazuri de urgenta

Daca bebelusul dumneavoastra este mai mic de trei luni si are tuse seaca, o respiratie rapida si suieratoare, mergeti imediat la spital, la medicul de garda. Probabil ca are bronsiolita, o infectie virala a bronhiilor mici, caile de transport al aerului in plamani, care poate fi destul de periculoasa pentru un copil cu varsta pana in 3 ani. Aparitia bronsiolitei si a altor afectiuni respiratorii la copii este destul de intalnita, datorita contactului frecvent al acestora cu diferiti germeni, pentru care nu au imunitate.

Daca bebelusul se trezeste in miezul noptii respirand zgomotos si cu tuse seaca, de asemenea trebuie sa mergeti la spital. Acestea sunt semne tipice de laringita, o inflamatie a laringelui care impiedica aerul sa treaca inspre plamani intr-un mod corect.
Read the English version of this article: What if he coughs?
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu