Cauta:
Urticaria la copii. Cum se trateaza urticaria?

Urticaria la copii. Cum se trateaza urticaria?

  Autor Echipa NN Data: 21.05.2012

Urticaria la copii. Cum se trateaza urticaria?
Copilul dumneavoastra are pe corp o eruptie care nu mai trece sub forma de leziuni ale pielii de culoare rosie sau maro. Daca se simte slabit si ametit, daca are si alte simptome, cum ar fi gatul umflat, voma sau dificultati la respiratie, trebuie sa va adresati medicului. Este posibil sa fie ceva mai mult decat o simpla urticarie.

Ce este urticaria?

Urticaria este o reactie a corpului necontagioasa, in general cauzata de un virus, o bacterie sau o alergie alimentara sau la un medicament. De asemenea, poate fi provocata de factori de mediu sau fizici exceptionali: temperaturi extreme, expunerea indelungata si neprotejata la soare, contactul cu apa foarte rece, stimuli mecanici, exercitii in exces sau stres emotional intens. In cazul muscaturilor de insecte, in jurul locului de unde a fost muscat, copilul poate dezvolta o reactie locala exagerata. Urticaria este mai intinsa pe corp sau umflatura este localizata in alta parte decat la locul ciupiturii. 

Urticaria data de alergiile alimentare

In cazul alergiilor, urticaria apare imediat dupa ce corpul copilului a intrat in contact cu alergenul. Spre exemplu, daca a inghitit un aliment care ii provoaca alergie, efectele se vor vedea in cateva minute, sub forma de urticarie, pentru ca respectivul aliment a provocat o reactie de hipersensibilitate din partea organismului. In general, alimentele de care trebuie sa va feriti, mai ales cand copilul este mic, sunt produsele lactate, ouale, soia, crustaceele, pestele, nucile de orice fel, susanul si kiwi. Sistemul imunitar al copilului reactioneaza eliberand histamine in sange, ceea ce provoaca inflamarea tesutului si eruptia propriu-zisa.

Cum se poate trata urticaria?

Crizele de urticarie ocazionale si trecatoare nu necesita, in general, ingrijire medicala. Numai in cazul in care crizele de urticarie se repeta, este indicat sa mergeti la un control. Pentru inceput, tratamentul urticariei consta in identificarea elementului alergen si evitarea lui. Dupa ce se stabileste diagnosticul, medicul poate prescrie un antihistaminic. Acasa, trebuie sa urmati niste reguli minime, pentru a nu agrava problema. Evitati sa iritati pielea afectata, atunci cand ii faceti baie copilului. Explicati-i ca nu este bine sa se scarpine, pentru ca mancarimile vor deveni tot mai intense. Evitati hainele din materiale sintetice sau care irita pielea. Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
1 comentarii
  • a spus
    duminicć, 22.07.2012
    Da si cum sa-i explici unui copil de un an si 10 luni ca nu e bine sa se scarpine cand pe el il [ ... ]
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu