Cauta:
Bolile si afectiunile verii

Bolile si afectiunile verii

  Autor Adina Hrincu Data: 27.08.2009

Bolile si afectiunile verii
Fructe proaspete si zemoase, legume pline de vitamine, soare generos, concedii si relaxare. Acestea sunt doar cateva dintre beneficiile pe care le aduce vara, un anotim calduros pe care l-am asteptat multe luni. Cu toate acestea, aceeasi vara calda si vesela ne poate aduce si disconfort, daca nu suntem atenti la pericolele la care ne expunem noi sau ii expunem pe copiii nostri. Ma refer aici la bolile verii, la efectele expunerii la soare, la consecintele unei alimentatii incorecte.
 
Echipa a adunat de la specialisti si de la membrii NN, pentru voi, cateva sfaturi de ingrijire si alimentatie care ne ajuta sa prevenim afectiunile care ne dau batai de cap vara.

I. Citeste, informeaza-te si adauga sfaturile tale.

Boala diareica acuta la copilul mic
Boala diareica a copilului mic se manifesta prin scaune frecvente, cu o consistenta apoasa. Majoritatea episoadelor sunt acute, durand intre 2-3 zile si 2 saptamani. Un episod diareic care dureaza peste 4 saptamani este considerat diaree cronica. Citeste mai departe..

Parazitii intestinali
Parazitii intestinali sunt exact ceea ce spune numele: organisme unicelulare sau pluricelulare, care paraziteaza tractul intestinal al omului, dar si al animalelor. Pot trai in intregul corp, insa prefera mucoasa peretelui intestinal, care este un excelent mediu de inmultire. Cele mai multe cazuri de infectii parazitare se intalnesc la copii, pentru ca ei se joaca mult afara si nu sunt atat de atenti la igiena ca noi, adultii. Citeste mai departe..

Probleme digestive la sugari
Diareea acuta se manifesta printr-un tranzit intestinal rapid cu scaune de consistenta modificata care duce la o pierdere brusca de apa si sodiu. Factorii determinanti sunt de natura: virala, microbiana (E. coli, Salmonella etc.) sau parazitara (Giardia). Citeste mai departe..

Ingrijirea copilului bolnav
Este dificil sa stii daca un copil este bolnav. Cand observi ca bebelusul tau e mai putin vioi, plangacios, refuza sa manance, are o paloare neobisnuita, sau din contra fata este calda, imbujorata, daca se "lipeste" de tine solicitand un surplus de atentie, este posibil ca sa nu-i fie bine si acestea sa fie primele semne de boala. Este bine sa incerci sa cauti niste semne si simptome clare.Citeste mai departe..

Cum sa pastram alimentele?
Suntem mirati si socati cand auzim de lipsa igienei corespunzatoare in restaurante, fast-food-uri, crese, gradinite sau cantine. Ni se pare un sacrilegiu daca nu au dezinfectat bine paharele sau nu au pastrat carnea la temperatura corespunzatoare. Dar mai rar ne gandim cate dintre regulile igienei le respectam noi insine, acasa, sau cati dintre noi stiu macar cum se pastreaza corect alimentele. Citeste mai departe..

Importanta apei pentru organism
Exista ape si ape... si chiar daca utilizam acelasi termen generic pentru a o denumi, ea nu este niciodata aceeasi. Originea, gradul de puritate si compozitia ei ii determina gustul si clasificarea stiintifica legala. Citeste mai departe..

II. Discuta pe Forumul  despre:
 
Insolatia
Enterocolita
Deshidratare
Arsurile solare
Julituri si vanatai
Scaune anormale
Muscatura de insecte
Iritatii din cauza calduriiRead the English version of this article: Summer Illnesses and Diseases
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
1 comentarii
  • a spus
    joi, 23.07.2009
    mi-a placut articolul si am luat aminte.sunt atatea boli si afectiuni si vara pt copii ca mereu stau [ ... ]
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu