Cauta:
Exercitiile fizice inainte de sarcina

Exercitiile fizice inainte de sarcina

  Autor Echipa NN Data: 07.10.2011

Exercitiile fizice inainte de sarcina sunt esentiale pentru un organism sanatos care trebuie sa fie pregatit sa poarte o sarcina. Viitoarea mamica trebuie sa continue programul sportiv si pe parcursul sarcinii.


Exercitiile fizice inainte de sarcina
Gimnastica si exercitiile fizice va fac bine in orice moment, inainte de a ramane insarcinata si pe timpul sarcinii. Printre beneficiile acestora se numara si un control optim al greutatii, o stare de sanatate generala buna si o rezistenta la efort crescuta, aspecte care devin foarte importante mai tarziu pe parcursul sarcinii. Nu uitati, sanatatea mamei inseamna si sanatatatea copilului.
 

Faceti exercitii regulat

Incepeti sa faceti exercitii cu regularitate, inainte de a ramane insarcinata. Schimbarile in stilul de viata necesare pentru a include exercitiile va vor aduce beneficii si acum si mai tarziu, cand va va fi mai usor sa ramaneti in forma pe perioada sarcinii. Totusi, nu trebuie sa ajungeti la extreme nici cu exercitiile, intrucat acest lucru poate crea probleme. Pe timpul cat incercati sa ramaneti insarcinata, este bine sa eviti antrenamentele intense. Nu incercati sa cresteti dificultatea exercitiilor. Aceasta nu este o perioada indicata pentru sportul de performanta, in care organismul trebuie impins la limita.

Un organism sanatos pentru un copil sanatos

Este important sa gasiti exercitii care va fac placere si pe care sa le puteti efectua cu regularitate, indiferent de vreme. Concentrati-va pe fortifierea zonei lombare si a muschilor abdomenului, care vor deveni foarte importanti pe timpul sarcinii. Nu uitati, daca aveti indoieli in legatura cu exercitiile de dinainte si din timpul sarcinii, discutati-le cu medicul. Anumite exercitii, pe care le puteti face usor inainte de a ramane insarcinata, ar putea deveni dificile dupa aceea. Cea mai buna abordare a exercitiilor este una echilibrata, in care sa nu depuneti foarte mult efort, reusind, totodata, sa va mentineti in forma maxima. Exercitiile care se efectueaza cu regularitate si care va fac si placere va ajuta sa va simtiti mai bine, mai sanatoasa, mai energetica si, in plus, va vor permite sa va bucurati si mai mult de sarcina. Ca un bonus si, poate, cel mai important, si bebelusul tau va beneficia de un mediu in care se dezvolta mult mai sanatos.

Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu