Cauta:
Interfoanele pentru bebei trebuie utilizate cu masura

Interfoanele pentru bebei trebuie utilizate cu masura

  Autor Echipa NN Data: 22.07.2011

Interfoanele pentru bebei trebuie utilizate cu masura

La prima vedere, interfoanele pentru bebelusi sunt foarte utile si extrem de multe mamici includ acest produs printre obiectele ce trebuie obligatoriu cumparate inainte de nasterea bebelusului sau dupa venirea de la maternitate. A putea auzi si supraveghea "in direct" plasetele nou-nascutului, atunci cand se afla in camera sa, iar mami este departe, in bucatarie, va permit sa evitati desele vizite in dormitorul celui mic si trezirea acestuia. Totusi, se recomanda o utilizare prudenta a acestor aparate. Sa vedem de ce.

Interfoanele emit unde electromagnetice

La fel ca telefoanele mobile, interfoanele pentru bebei emit unde electromagnetice. Daca nu se stie cu exactitate impactul pe termen lung al expunerii copiilor la astfel de unde, se cunoaste, in schimb, ca micul lor creier poate absorbi cu 50% mai multe radiatii decat cel al adultilor. De aceea, este necesara o precautie sporita in utilizarea unor astfel de aparate in preajma bebelusilor.

Interfoanele au frecvente si intensitati variabile

Unele interfoane emit continuu, altele cu intermitente. Anumite aparate au o putere de emitere sporita, altele mai mica. In sfarsit, exista interfoane care emit pe frecvente joase si altele care folosesc frecvente inalte. Pe care dintre acestea este indicat sa le alegeti? Se recomanda preferarea aparatelor care nu emit in permanenta. Puteti achizitiona interfoanele cu declansare vocala, pe care este bine sa le scoateti din functiune atunci cand nu aveti nevoie de ele. Acest sfat este valabil si pentru celelalte aparate. De asemenea, este mai bine sa cumparati un model de interfon care functioneaza pe frecvente joase si care utilizeaza o capacitate de emisie mai mica de 10 mV

Limitati utilizarea aparatului la strict necesar

Atunci cand bebe se afla in aceeasi camera cu dumneavoastra sau cand il puteti auzi fara dificultati, nu trebuie sa mai apelati la utilizarea interfonului. Inchideti emitatorul atunci cand nu aveti nevoie de el.
De asemenea, nu asezati interfonul prea aproape de capul copilului, langa bebe sau in pat cu el, pentru a evita o actiune directa asupra celui mic. Prospectele acestor produse indica pastrarea unei distante minime rezonabile de un metru. Expertii si pediatrii dispun mentinerea unui spatiu chiar mai mare intre copil si aparat - de aproximativ 3 metri.

 

 

Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu