Cauta:
Camera copilului, corect protejata

Camera copilului, corect protejata

  Autor Echipa NN Data: 01.04.2011

Camera copilului, corect protejata

Pentru a limita riscul de accidente casnice, dormitorul celui mic trebuie gandit astfel incat sa-i ofere acestuia maxima siguranta. Cum copilul va petrece aici cea mai mare parte din timp, jucandu-se, dormind si avand multe alte activitati, este preferabil sa stiti ca nimic nu poate impieta asupra activitatilor sale.


Ferestrele
 
Atentie la pozitionarea mobilelor, a scaunelor si a etajerelor. Acestea nu trebuie sa se afle in proximitatea geamurilor pentru ca se pot transforma foarte rapid in „trepte” numai bune pentru a ajunge la fereastra. Cumparati sisteme de protectie pentru manerele de deschidere a gemurilor sau achizitionati grilaje pentru ferestre.
De asemenea, puteti aplica pe sticla geamurilor un film de pelicula transparenta sau colorata care retine cioburile in caz de spargere involuntara.
 
Jucariile
 
Verificati in mod regulat starea de functionare a jucariilor si aruncat obiectele deteriorate, stricate, ale caror piese lipsesc sau se pot detasa, antrenand riscul de inghitire si sufocare. Nu stocati jucariile in simple gramezi intr-un colt al camerei. Acestea pot aluneca si cadea, lovind copilul. Este de preferat sa cumparati cosuri speciale pentru depozitarea obiectelor de joaca sau, daca nu vreti sa ocupati un spatiu prea mare al camerei, ganditi-va la alegerea unui element de aranjare care se poate agata la inaltime.
 
Etajerele

Toate politele si dulapurile de perete trebuie fixate temeinic de zid, pentru a evita bascularea acestora daca cel mic se urca pe ele (ceea ce se va intampla mai devreme sau mai tarziu).
 
Patul

Barele patului copilasului nu trebuie sa fie prea spatiate (distanta maxima recomandata este de 8 centimetri), pentru ca bebe sa nu-si poata trece capul printre gradele.
 
Prizele

Este recomandat sa inaltati toate prizele electrice la o distanta cat mai mare de podea. Daca nu se poate, achizitionati sisteme de protectie a acestora, care acopera cu totul spatiul de introducere a stecherelor si sunt foarte greu de inlaturat.
 
Becurile

Pentru iluminat, utilizati de preferinta becuri fluorescente compacte care nu degajeaza prea multa caldura si care reduc riscul de arsuri in cazul unui contact cu pielea copilului. De asemenea, evitati sa situatia la indemana celui mic aplice si veioze.
 
Covorul

Evitati covoarele de mici dimensiuni asezate pe o suprafata acoperita cu parchet. Acestea devin glisante si pot provoca accidente neplacute.
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu