Cauta:
Calatoria cu avionul - sfaturi, reguli si interdictii

Calatoria cu avionul - sfaturi, reguli si interdictii

  Autor Echipa NN Data: 20.06.2011

Calatoria cu avionul - sfaturi, reguli si interdictii

In general, voiajele nu sunt interzise in timpul graviditatii, in afara cazurilor cand exista complicatii sau cand vi s-a pus un diagnostic incompatibil cu deplasarile de orice fel (risc de nastere prematura, col intredeschis etc.).

Discutati cu medicul dumneavoastra si mergeti la un control (chiar in afara vizitelor lunare) inainte de a va face rezervari de bilete si cazare. Este mai bine sa preveniti aparitia unor situatii neprevazute si a unor posibile complicatii decat sa va regasiti in imposibilitatea de a capata la timp ajutor.

Reguli esentiale

Deplasarea pe calea aerului nu este interzisa si companiile de zbor permit imbarcarea femeilor insarcinate pana la un nivel limita de progres al sarcinii, care variza de la firma la firma. In general, nivelul maxim este de situat intre 32 si 35 de saptamani. Intrebati direct la sursa care este pragul acceptat.
Atunci cand calatoriti cu avionul, trebuie sa tineti seama, de asemenea, de unele recomandari menite sa va sporeasca gradul de confort si sa impiedice aparitia unor complicatii nedorite.

  • O data la o ora, trebuie sa aveti posibilitatea de a va ridica de la locul dumneavoastra si de a face cativa pasi.
  • Luati in calcul faptul ca in prima si in ultima parte a sarcinii veti avea nevoie des la toaleta.
  • Alegeti un loc pozitionat catre culoar pentru a va intinde picioarele sau a le tine usor ridicate.
  • Preferati un zbor la altitudini mici, pentru ca nivelul de oxigen este mai scazut la inaltimi mari si, de asemenea, riscul de radiatii creste dramatic la zborurile cu altitudini considerabile.
  • Purtati haine si pantofi comozi, nu va luati sosete sau dresuri stramte si nici haine care va strang talia. Astfel, veti evita umflarea membrelor inferioare si inconfortul.
  • Beti suficienta apa, pentru a va mentine un nivel optim de hidratare.
  • Pregatiti-va un pachet de mancare de acasa. Nu intotdeauna in avion se va servi un meniu adaptat sarcinii. In plus, in acest fel veti avea rezerve necesare in cazul in care apar intarzieri de zbor. 

Interdictii

Femeile care sunt diagnosticate cu un risc marit de declansare a travaliului, care au colul partial deschis sau care au probleme legate de anomalii ale placentei trebuie sa evite zborul.

 

 

Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu