Cauta:
Tipuri de temperament la bebelusi

Tipuri de temperament la bebelusi

  Autor Echipa NN Data: 28.10.2013


Tipuri de temperament la bebelusi
Asemenea adultilor, si bebelusii sunt diferiti. Inca din primele zile de viata, parintii isi pot da seama de temperamentul copiilor lor. Nu trebuie decat sa observe comportamentul acestora! In functie de temperamentul bebelusului, parintii vor sti sa actioneze si sa raspunda nevoilor lui. Iata cele 5 temperamente pe care vi le prezentam noi!

Bebelusul somnoros

Bebelusii somnorosi sunt copilasii care, din prima zi de viata, dorm majoritatea timpului. In primele saptamani de viata, aproape ca nu veti simti ca traiti in casa cu un bebe. Micutul somnoros nu va face altceva decat sa manance si sa doarma. Chiar si atunci cand va fi treaz, tot la somn va visa. Copiii somnorosi dorm toata noaptea, sunt linistiti pe timpul zilei, si la maturitate vor fi rabdatori, tipicari si plini de energie. 

Bebelusul morocanos

Bebelusii morocanosi se disting prin starile lor iritate, prin plansul des, prin lipsa somnului. Acesti copilasi nu adora schimbarile, vor mereu sa se impuna, au personalitate puternica. La maturitate, acestia vor fi plini de viata, sobri, impunatori si inspaimantatori atunci cand vor acest lucru. Este important ca parintii sa le ocupe timpul si energia cu jocuri creative, in echipa.

Bebelusul prudent

Un bebelus prudent este viitorul copil timid la inceput si apoi extrem de sociabil. Bebelusul prudent nu va accepta sa fie luat in brate de oricine, decat dupa o cunoastere si dupa o imprietenire prealabila. Viitorul adult prudent va aprecia linistea, siguranta, calmul. 

Bebelusul sensibil

Bebelusul sensibil este bebelusul caruia nu-i priesc schimbarile. Se va acomoda greu cu o noua formula de lapte, la gradinita sau la scoala. Bebelusii sensibili devin copii timizi, inteligenti, extrem de atenti si studiosi. Acestia vor prefera sa-si desfasoare activitatea retras, fara agitatie. 

Bebelusul fericit

Bebelusul fericit este bebelusul caruia ii place sa rada, ii place sa primeasca vizite, sa mearga la plimbare. Acest copilas va fi extrem de sociabil, se va acomoda usor in orice mediu, se va imprieteni repede cu cei din jur. Ca adult, acesta se va integra usor in orice colectiv, ii va placea munca in echipa, va fi un prieten de nadejde si un ajutor de pret pentru cei din jur.

Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu