Bebelusi

Cum alegeti masuta de infasat
http://www.nou-nascuti.ro/bebelusi/cum-alegeti-masuta-de-infasat.html
Autor: Echipa NN

De vreme ce, numai in primul an de viata al bebelusului, veti schimba aproximativ 2500 de scutece de unica folosinta, este limpede ca aveti nevoie de un loc confortabil pentru aceasta delicata operatiune.

Este clar, aveti nevoie de o masa speciala pentru schimbarea copilului, pentru a evita aplecarile repetate si durerile de spate si a avea la indemana obiectele necesare toaletei celui mic: pudra, scutecele, crema pentru fundulet.

Dulap cu masuta sau masuta simpla?

Atunci cand cautati un astfel de obiect de mobilier, veti descoperi ca exista doua tipuri: masa de infasat simpla sau incorporata intr-un dulap. Oricat de tentant ar suna cea de-a doua oferta, ganditi-va ca trebuie sa investiti o suma mai mare de bani si este necesar sa dispuneti de un spatiu relativ mare pentru amplasarea ei. De asemenea, expertii atrag atentia ca o astfel de masuta nu este perfect stabila si ca raftul superior poate ceda  sub greutatea copilului (mai ales daca o utilizati dupa varsta de un an).

Premiul dumneavoastra de consolare consta in faptul ca si masutele clasice pentru shimbatul bebeilor sunt imbunatatite cu etajere speciale pentru stocarea obiectelor de toaleta. In plus, daca hotarati ca este important sa aveti un obiect cu doua utilizari intr-una singura, este preferabil sa alegeti o masuta care are incorporata, intr-o etajera inferioara, o cadita speciala de baie (la baita,  nu va ramane decat faceti schimbul intre primul si al doilea etaj) si polite destinate asezarii sapunului, samponului etc.

Extra-dotari

De asemenea, in functie de exigentele proprii, de dorinta de confort si, nu in ultimul rand, de bugetul disponibil pentru o astfel de investitie, puteti apela la o masuta de infasat care va ofera dotari speciale: rotile pentru o manevrare mai usoara, invelis impermeabil (in locul unei simple placi de lemn pe care asezati o cuvertura groasa impermeabila), diverse accesorii de joaca (gen carusel cu animalute), compartimentari numeroase, zone pentru accesorii.

Criterii de alegere

Cand ajungeti in magazin, este esential sa verificati si alte caracteristici ale mesei de infasat, ca sa fiti sigura ca ati ales un obiect cu utilizare indelungata, comod si rezistent.

Articol de pe Nou Nascuti (www.nou-nascuti.ro)