Agenda medicala

Despre acupunctura
http://www.nou-nascuti.ro/agenda-medicala/despre-acupunctura.html
Autor: Adina Lazar

Acupunctura reprezinta un tratament pentru organismul uman, un tratament care sustine vindecarea organismului pe cai naturale, altele decat cele obisnuite, clasice, care promoveaza tratarea afectiunilor prin administrarea de medicamente.

Tratamentul prin acupunctura consta in inteparea anumitor puncte din organism cu ace special concepute pentru acest tip de tratament. Intepaturile respective stimuleaza anumiti centri nervosi, ajutand la vindecarea organismului. 

Cum functioneaza acupunctura?

Potrivit teoriilor chinezesti, prin organismul uman exista o serie de canale de energie, numite meridiane. Aceste meridiane sunt asemenatoare unor rauri care hranesc organele din corp. O piedica in calea unui astfel de meridian, care opreste alimentarea organelor cu energie, poate crea o afectiune in zona in care alimentarea cu energie este oprita. Acupunctura ajuta la deblocarea meridianelor cu probleme, asigurand o circulatie regulata de energie catre toate organele din corp. Astfel, cu ajutorul acelor folosite in acupunctura, se deblocheaza "barajele" in cauza.
Odata deblocate, organismul incepe sa isi revina, sa se insanatoseasca.

Stiinta explica aceasta tehnica de insanatosire prin faptul ca acele de acupunctura ar stimula centrii nervosi din organism, care ar elimina o substanta chimica numita endorfina. Endorfina are un efect analgezic, ajutand astfel la vindecare. Astfel spus, un echilibru intre functiile vitale ale organismului, contribuie la starea de bine a unei persoane.

Acupunctura medicala!

Acupunctura isi are originile din cele mai vechi timpuri. Desi pare ciudat, aceasta practica este folosita de peste 8000 de ani, radacinile ei aflandu-se in traditia taoista. De-a lungul timpului, aceasta practica medicala a fost folosita in diferite moduri, prin tehnici diferite. Specialistii din ziua de astazi pot folosi, in procesul de vindecare a unui pacient, doua sau chiar trei tehnici diferite de acupunctura. 
Din punct de vedere medical, acupunctura este indreptata catre trei aspecte:

Meridianele utilizate de acupunctura

Teoria meridianelor din acupunctura a fost descoperita de catre vechii chinezi, practicanti ai acupuncturii. Acestia au descoperit meridianele principale, observand schimbarile si durerile care se produc intr-un organism bolnav. Dupa ani de studiu si observatii, vechii chinezi au descoperit si meridianele secundare. Organismul uman are 2 meridiane individuale si 12 meridiane pereche.Articol de pe Nou Nascuti (www.nou-nascuti.ro)