Cauta:
Frumoasa si Bestia

Frumoasa si Bestia

Data: 27.07.2010

A fost odata un negustor bogat, care avea trei fete.Toate erau frumoase, dar cea mai gingasa dintre ele era mezina, pe care toti o strigau Frumoasa. Cei care o cunosteau o iubeau pentru blandetea si modestia ei.

Dupa un timp, negustorul si-a pierdut averea si, impreuna, s-au mutat la tara, intr-o casuta mica. Frumoasa ducea tot greul gospodariei. Ea avea grija de casa si de animalele pe care le aveau: cateva gaini, un cal, o vacuta, un catel si o pisica.
Intr-una din zile, tatal a pornit la drum sa recupereze macar putin din averea pierduta. Batranul nu a reusit sa obtina nimic, asa ca s-a indreptat spre casa. Dar, a ratacit drumul si a ajuns pe o alee pietruita, la capatul careia se vedea un palat. Negustorul a intrat in palat, dar nu a gasit pe nimeni in el. Atunci a mancat, a multumit gazdei cu voce
tare si s-a dus la culcare.

A doua zi, cand s-a trezit, s-a pregatit de plecare si, vazand gradina plina de trandafiri, i-a luat unul mezinei. Atunci, in fata lui a aparut o aratare infricosatoare, ce avea trup de om, cap de leu, colti ascutiti, gheare mari, iar ochii ii luceau sub sprancenele groase.

- Eu sunt Bestia! Te-am primit la caldura, te-am ospatat si te-am imbracat, iar tu ma rasplatesti luandu-mi florile cele mai dragi!
- Stapane al palatului, am luat doar un trandafir pentru fata mea cea mica. Sunt gata sa mor, dar lasa-ma sa-mi imbracisez inca o data fetele si apoi ma intorc.
- Te voi lasa sa pleci, daca una din fiicele tale va veni la palat. Ia cu tine tot ce doresti si nu uita: o astept peste trei luni.A luat negustorul aur si a plecat spre casa.

Fetele si-au intampinat tatal cu bucurie, dar el era tare trist.Le-a povestit toata intamplarea plangand. Frumoasa era linistita si s-a hotarat sa plece in locul tatalui. Dupa trei luni, aceasta s-a dus la palat. A asteptat cu frica aparitia Bestiei dar, cu o voce blanda, aratarea i-a spus ca de acum ea este stapana palatului.

Orice dorinta avea, slugi nevazute i-o implineau pe data.
Castelul era fermecat, caci bucatele se pregateau singure, mesele se intindeau si se strangeau la un singur cuvant.
Dupa un timp, Frumoasa a plecat sa-si vada tatal si, cand s-a intors, i-a promis Bestiei ca se vor casatori.

Atunci, aratarea s-a transformat intr-un print tanar si frumos. I-a povestit ca a fost blestemat de o zana rea sa aiba chip urat, pana cand o fata va dori sa-i fie sotie. Au facut o nunta mare si au trait fericiti.
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
1 comentarii
  • a spus
    marți, 27.07.2010
    Foarte frumoasa povestea insa eu o stiu altfel [ ... ]
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu