Gustul alimentelor consumate acum trec din sangele tau in lichidul aminotic, pe care fatul il inghite, obisnuindu-se cu ele. Se creeaza astfel sansele ca pruncul sa le prefere mai tarziu la masa.

Legenda:1 cana= 240ml; K= Potasiu; Na= Sodiu; Fe= Fier, Se= Seleniu, Mg= Magneziu, Zn= Zinc; Ca=Calciu.

Preparate din paste fainoase


Paste fainoase cu perisoare de pui sau de vita. Ingrediente: 500g paste fainoase, 300g carne tocata de pui sau de vita, 100g branza rasa, 1 praf de sare, piper, cateva rosii proaspete, 1 frunza de dafin. Pastele afinoase se fierb si  se scurg de apa. Separat se prepara perisoarele de carne. Peste pastele fainoase se prepara branza, perisoarele se amesteca cu sosul de rosii, apoi se toarna peste paste. Sosul de rosii se prepara din rosii decojite la care se adauga morcov ras, patrunjel, apa si o foaie de dafin, fierte. Contine: proteine, glucide, grasimi saturate, nesaturate, colesterol, fibre alimentare, Na, K Fe, Se, Zn, Ca, vit B1, B2, B3, B6, B12, C, antioxidanti.

Paste fainoase cu mazare si fasole verde. Ingrediente: 300g paste fainoase integrale, 1 cana mazere verde proaspata, 1 cana fasole verde proaspata, 1 cana sos de rosii, sare piper. Se fierb impreuna pastele cu mazarea si fasolea, se scurg foarte bine, se pun pe o farfurie adanca si apoi se presara un sos de rosii, preparat ca in reteta de sus. Contine: proteine, glucide,  fibre alimentare, Na, K, Fe, Mg, Zn, Se, vitB1, B3, B6, C, folati, antioxidanti.

„Mama si pruncul, vol1”,
Marin Gh. Cioban