Cauta:
5 argumente pentru a te convinge sa concepi un bebe

5 argumente pentru a te convinge sa concepi un bebe

  Autor Echipa NN Data: 10.10.2011

5 argumente pentru a te convinge sa concepi un bebe
Va ganditi de multa vreme sa aveti un copil, dar nu reusiti sa faceti pasul decisiv? Sa dai nastere unui bebe nu este o decizie care se poate lua foarte usor, mai ales ca implica multe schimbari in viata de cuplu si un cost financiar important. Dar cum nu puteti amana la nesfarsit aceasta decizie -  tic-tacul ceasului biologic indemnandu-va sa luati o hotarare - iata si cateva argumente care va pot face sa va destindeti si sa priviti cu mai mult optimism o posibila sarcina. 

1. Fertilitatea scade odata cu varsta
Femeile de azi fac primul copil din ce in ce mai tarziu (in medie, in jurul varstei de 30 de ani). Totusi, medicii avertizeaza ca fertilitatea scade pe masura ce inaintati in varsta, iar acest lucru este valabil si in cazul femeilor, si al barbatilor. De altfel, numarul sporit de cupluri care se adreseaza specialistilor pentru a-i ajuta sa conceapa demonstreaza foarte bine acesta idee. Poate nu stiati, dar varsta ideala pentru a avea un bebe este 20 de ani! Nu va recomandam sa va asumati o asemenea responsabilitate prea devreme, dar 25 de ani poate fi un prag ideal pentru primul copilas.

2. Noua luni de pregatire
Atunci cand se gandesc la un viitor copil, unele femei - si mai ales barbatii - nu-si imagineaza decat plasete continue, scutece de schimbat si nopti nedormite. Nimic nu pare sa te indemne sa-ti transformi viata intr-un haos. Si apoi, mai exista argumentul timpului. Aveti toata viata in fata, de ce sa va grabiti? Nu uitati, insa, ca un bebe nu se face usor - in general, incercarile de concepere se soldeaza cu o reusita dupa un an - si mai sunt inca noua luni de asteptare pana sa va tineti prichindelul in brate. 

3. Toate conditiile sunt indeplinite
Daca amandoi viitori parinti au un venit stabil, daca au un camin, daca au petrecut deja cativa ani impreuna, singuri, atunci este momentul unei noi etape. Nu cautati mereu argumente contra extinderii familiei. Situatia ideala nu exista decat in basme. In realitate nu sunt decat situatii "aproape perfecte".

4. Nu doriti un singur copil
Nu va imaginati o familie de trei membri, ci doriti ca primul nascut sa aiba un fratior sau o surioara. Daca este asa, nu uitati: este important ca intre cele doua sarcini sa fie o distanta de cel putin trei ani si de maximum sase ani. Calculati ce inseamna asta pentru situatia dumneavoastra si decideti.

5. Un nou start
Rutina se instaleaza, dupa o vreme, in orice cuplu. Si monotonia este poate cel mai mare inamic al relatiilor. Pentru a oferi familiei o noua scanteie, nimic nu poate fi mai recomandat decat impartasirea unei experiente unice si emotionante. 
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
1 comentarii
  • a spus
    vineri, 16.03.2012
    Uneori nu trebuie sa planifici venirea unui bebe.acesta trebuie primit cu drag, indiferent de [ ... ]
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu