Cauta:
Cum il invatati sa accepte biberonul?

Cum il invatati sa accepte biberonul?

  Autor Echipa NN Data: 18.07.2011

Cum il invatati sa accepte biberonul?

A venit momentul sa va intarcati odorul. Intoarcerea la locul de munca, ritmul nou de viata al celui mic (daca incepe sa mearga de-a busilea, intregul sau univers se schimba), inceperea diversificarii si alte posibile motive va indeamna sa renuntati la hranirea la san. Pentru a reusi o trecere lina de la san la biberon, iata ce ar trebui sa cunoasteti.

Suprimati, pe rand, cate o masa la san

Singura metoda de a aborda trecerea de la san catre biberon este aceea de a face progrese mici. Inlocuiti pe rand, la interval de trei-patru zile, cate o masa la san cu una din biberon. Incepeti prin renuntarea la masa de dupa-amiaza, apoi, pe masura ce bebe se obisnuieste cu biberonul, mai inlocuiti o repriza de supt. In curand, veti ajunge sa puteti alterna mesele la san cu cele din biberon. Masa de seara va fi inlocuita ultima.

In ritmul propriu

Intarcarea dureaza in medie cam cincisprezece zile. Dar totul depinde de reactia copilului la acest nou personaj din viata sa. Daca cel mic nu accepta biberonul dupa mai multe incercari, amanati doua-trei zile demersurile, apoi incercati din nou, cu forte proaspete.
Retineti ca finalul perioadei de intarcare dureaza mai mult decat debutul ei.

Rabdare, rabdare

Primele dati cand bebe va respinge biberonul, este bine sa nu insistati. Acceptati faptul ca trecerea este dificila si incercati din nou, peste jumatate de ora.

Pastrati-va calmul

Va refuza sistematic biberonul? Nu va enervati si nu cedati. Este posibil ca acest gest sa fie provocat de faptul ca bebe detecteaza in preajma mirosul pielii dumneavoastra si stie ca, pana la urma, va ajunge sa pape tot la san. Si are dreptate. Pana acum ati cedat mereu, nu-i asa? Ei bine, pentru a intelege ca si biberonul contine laptic la fel de bun, trebuie sa mai faceti un pas decisiv. Lasati tatal sau o alta persoana sa-i ofere papa, in timp ce dumneavoastra puteti parasi camera. Incet-inect, va veti regasi libertatea!

Incercati tetinele fiziologice

Acestea sunt facute in asa fel incat sa imite (pe cat posibil) forma mamelonului, sunt realizate din cauciuc moale si sunt dotate cu striatii. Totusi, nu trebuie sa va faceti prea mari iluzii. Gustul, mirosul si atingerea sanului mamei nu pot fi falsificate.
De asemenea, optati pentru tetinele care prezinta gauri mici si prin care laptele se extrage cu un oarecare efort, ca la san. Altfel, lapticul va ajunge prea rapid si prea mult in stomac si ii poate provoca sugarului probleme digestive.

Mese relaxate

Bebe este frustrat de aceasta schimbare si trebuie sa i se reconstituie atmosfera de calm si de relaxare care insotea mesele la san. Zambiti-i, magnaiati-l si cantat-i. Va intelege ca mama este mereu langa el, desi recipientul de papa s-a schimbat.

Lapte matern in biberon

La inceputul intarcarii, pentru ca trecerea sa nu fie prea brusca si prea dramatica, mulgeti laptele si oferiti-i-l din biberon.

 

 


Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
3 comentarii
 • a spus
  joi, 24.11.2011
  1. Alaptarea nu este incompatibila cu intoarcerea la birou, mersul de-a busilea, schimbarea [ ... ]
 • a spus
  duminic„, 24.07.2011
  Seby s-a invatat cu biberonul abia la 2 ani si 1 luna,atunci l-am intarcat! [ ... ]
 • a spus
  luni, 18.07.2011
  Si noi am avut pb cu introducerea biberonului, dar cu rabdare a vrut si biba. Oricum a servit biba [ ... ]
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu