Cauta:
Beneficiile alimentelor: soia

Beneficiile alimentelor: soia

  Autor Echipa NN Data: 27.08.2012

Soia este un aliment benefic pentru organismul uman. Acesta poate inlocui cu mare succes carnea, fiind extrem de bogat in fier, fosfor si potasiu.


Beneficiile alimentelor: soia
Soia este un aliment foarte bogat in nutrienti, fiind benefic mai ales pentru sanatatea cardiovasculara. Reprezinta o sursa importanta de proteine, inlocuind cu succes carnea de vita, de pasare sau de peste. In plus, proteinele si fibrele din soia favorizeaza un sentiment de satientate, ceea ce presupune alungarea foamei mai rapid si pentru perioade mai lungi de timp.

Soia - Un ansamblu nutritional optim

Toate leguminoasele sunt surse bune de fibre, iar soia este una dintre cele de preferat. Fibrele asigura regularizarea sistemului intestinal, fiind asociate cu un risc mai scazut de cancer la colon, consumul regulat de leguminoase poate preveni aparitia afectiunilor cardiovasculare, a diabetului de tip 2, cresterea colesterolului sau a glicemiei. Toate aceste beneficii sunt inca si mai vizibile daca soia este consumata ca un inlocuitor al produselor de origine animala, mai bogate in grasimi saturate. Per total, samanta de soia si produsele derivate ofera un ansamblu nutritional optim, continand grasimi nesaturate, fibre alimentare, vitamine si minerale.

Soia - Sursa de fier, fosfor sau potasiu

Soia este si o bogata sursa de fier in organism. Acest element este esential in transportul oxigenului din sange si in formarea globulelor rosii. De asemenea, are rol in formarea de celule noi sau in secretia hormonala. 
Alaturi de fier, se gaseste si fosforul, cel mai important in organism dupa calciu. Joaca un rol esential in formarea si intretinerea sanatatii oaselor si dintilor. Contribuie la crestere si la innoirea tesuturilor, ceea ce il face cu atat mai important pentru copii. 
Soia reprezinta, in egala masura, o sursa optima pentru alte elemente necesare vietii, cum ar fi potasiul, magneziul sau acidul folic. 

Alergia la soia

Soia se afla pe lista alimentelor cu potential alergen. Efectele se simt mai ales in cazul copiilor mici, dar, odata cu varsta, se estompeaza si chiar dispar. Pe de alta parte, acest tip de alergie alimentara poate avea simptome grave, ajungandu-se pana la soc anafilactic. Daca stiti ca micutul dumneavoastra are o predispozitie la alergeni, in conditiile in care soia este un aliment destul de raspandit pe piata produselor agroalimentare, trebuie sa aveti grija sa cititi eticheta de fiecare data cand cumparati un produs alimentar pentru cel mic, pentru a va feri de neplaceri.



Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu