Cauta:
Fazele lunii in APRILIE 2009

Fazele lunii in APRILIE 2009

  Autor Monica Lazar, astrolog Data: 31.03.2009

I. Luna este în creștere în perioadele 1 – 8 aprilie si 26 – 30 aprilie.

În aceste perioade sunt favorizate:
 • Începerea unor proiecte sau activități noi care pot avea legătură cu amenajarea caminului, relațiile de familie, divertsmentul, artele dramatice, relații publice, cinema, relațiile cu copii, igienă, alimentație și sănătate,
 • Facilitează achizițiile și cumpărăturile în perioada 26-30 aprilie,
 • Tratamentele pentru următoarele zone: sistemul cardio-vascular, sistemul digestiv, zona pieptului,
 • Creșterea în greutate se face mai ușor, deci atenție la alimentație,
 • Favorizează absorbția mineralelor și a vitaminelor, astfel tratamentele ce urmăresc regenerarea, energizarea și vitalizarea au efecte mai mari în această perioadă,
 • Masajul pentru drenarea lichidelor în corp dar și pentru fortificarea organismului,
 • Fertilitatea este favorizată mai ales în zilele de 1,2,3,26, 29,30 aprilie,
 • Plantarea copacilor sau a altor plante,
 • Tunderea parului și a unghiilor permite regenerare naturala a acestora.
În aceste perioade NU sunt favorizate:
 • Cu cinci zile înainte de Lună Plină este bine să se evite orice intervenție chirurgicală deoarece în această perioadă fluidele din organism sunt activate la nivel maxim și pot provoca hemoragii, inflamații sau alte  complicații.
 • Zonele vulnerabile pentru intervenții chirurgicale sunt capul,dinții,ochii, stomacul, sânii, inima, gâtul și membrele superioare.
II. Luna Plină se formează pe 9 aprilie 2009 la ora 17:55

În aceste perioade sunt favorizate:
 • Ar trebui să sesizați că o acțiune începută cu altă ocazie a ajuns la o finalitate, mai ales cele care au legătură cu fructificarea unor contracte încheiate din următoarele domenii: design, decorațiuni interioare, muzică, scris, justiție, comerț cu obiecte de artă sau antichități, relațiile cu publicul, diplomație.
În aceste perioade NU sunt favorizate:
 • Intervențiile chirurgicale de orice fel, dar mai ales cele care au legătură cu rinichii, vezica urinară, splina și zona capului.
 • Luarea de decizii importante este de preferat să se amâne deoarece acestea pot fi pripite care nu duc la un rezultat multumitor,
 • Vaccinarile nu trebuie facute in cele trei zile dinaintea lunii pline si cu atat mai putin in ziua cu luna plina.
III. Luna este în descreștere în perioada 10 – 24 aprilie

În această perioadă sunt favorizate:
 • Intervențiile chirurgicale deoarece în această perioadă fluidele din organism sunt activate la nivel minim, astfel există un risc mic al apariției unor complicații.
 • Zonele favorizate pentru intervenții pot fi oricare, cu excepția următoarelor zone: sistemul uro-genital, zona bazinului, oase, genunchi și labele picioarelor, zona capului,
 • Este o perioadă favorabilă pentru dezintoxicarea organismului și pentru cure de slăbire dar facute numai la recomandarea unui medic nutriționist,
 • Curățenia se poate face mai eficient și se va menține pentru o perioadă mai îndelungată,
 • Masajul de relaxare este recomandat,
 • Dacă doriți să scăpați de obiceiuri mai puțin sănătoase(fumat, greutate excesivă, relații nepotrivite, consumul de alcool, alimentație în exces etc) atunci aveți perioada potrivită.
În aceste perioade NU sunt favorizate:
 • Nu vă ocupați de grădinărit sau de îngrijirea plantelor deoarece acestea nu se vor dezvolta armonios,
 • Atenție la tratamentele, este bine să nu se facă exces de medicație ci doar în caz de urgență și la recomandarea medicului,
 • În perioada de luna în descrestere și mai ales în ultima săptămână, inainte de Luna Noua, nu este recomandat să începeți o activitate importanta, deoarece șansele de eșec sunt foarte mari. Cel mai bine este să continuați activitatile începute anterior perioadei de descreștere a lunii. 
 • În ultima săptămână a lunii în descreștere nu este bine să se facă nunti.
IV. Luna nouă se formează pe 25 aprilie 2009 la ora 06:24

În aceste perioade sunt favorizate:
 • Începerea unor proiecte noi, mai ales în toate următoarele domenii: restaurare obiecte vechi, agricultură, imobiliare, medicină, gastronomie, artă, financiar – bancar, modă, estetică, design interior, construcții,
 • Vă puteți ocupa de grădinărit sau de plantele de apartament.
 • Dacă doriți să scăpați de obiceiuri mai puțin sănătoase (fumat, greutate excesivă, relații nepotrivite, consum de alcool etc) atunci aveți perioada potrivită.
 • Este mai ușoară detașarea de valorile materiale și sunt favorizate schimbările de domiciliu, cele profesionale și călătoriile.
Nu există activități dezavantajate în momentul de Lună Nouă.

V. Momentele când Luna “merge în gol”

Luna “merge în gol” atunci când nu face nici un aspect cu vreo planetă. În aceste momente există riscul apariției unor greșeli în timpul unei eventuale intervenției chirurgicale sau a unor complicații. De asemenea în aceste momente este bine să nu începeți proiecte noi, cel mai bine este să vă relaxați sau să depuneți doar muncă de rutină care nu afectează în mod fundamental ceea ce este important în viața dumneavoastră.
Iata perioadele din luna aprilie 2009 când Luna “merge în gol”:

1 aprilie 2009 între orele 11:03 și 18:30
3 aprilie 2009 între orele 10:59 și 21:32
între 5 aprilie 2009 ora 17:38 și 6 aprilie 2009 ora 01:01
între 7 aprilie 2009 ora 18:52 și 8 aprilie 2009 ora 05:22
10 aprilie 2009 între orele 03:45 și 11:23
12 aprilie 2009 între orele 19:28 și 20:00
15 aprilie 2009 între orele 06:07 și 07:27
17 aprilie 2009 între orele 18:42 și 20:19
20 aprilie 2009 între orele 00:15 și 07:55
22 aprilie 2009 între orele 15:29 și 16:09
24 aprilie 2009 între orele 14:11 și 20:46
26 aprilie 2009 între orele 17:42 și 23:02
Între 28 aprilie 2009 ora 18:22 și 29 aprilie 2009 ora 00:38
Între 30 aprilie 2009 ora 18:45 și 1 mai 2009 ora 02:56

VI. concluzii privind luna APRILIE 2009

Pe lângă fazele Lunii care sunt foarte importante trebuie să ținem seama și de alte tranzite care se formează pe harta astrala a lunii aprilie 2009.

Soarele: În perioada 1 – 19 aprilie Soarele se află în zodia Berbecului care avantajează clar nativii acestei zodii și pe cei cu Ascendentul în aceeași zodie. Începând cu 20 aprilie și până la sfarșitul lunii Soarele se va afla în zodia Taurului, acești nativi vor fi avantajați, mai ales că guvernatorul lor, planeta Venus revine în mers direct din 18 aprilie.

Mercur: Această planetă va activa zodia Berbecului până pe 9 aprilie, apoi va trece pe toată perioada lunii aprilie prin zodia Taurului. În funcție de aspectele de pe harta natală a fiecăruia, aceasta plasare a lui Mercur poate face ca o persoană mai tăcută să fie mai sociabilă și mai vorbăreață, sau să accentueze încăpătânarea în hotărârile luate. Cei născuți în zodia Taurului sunt invitați să fie mai deschiși și mai cooperanți în această perioadă.

Venus: Mersul aparent retrograd a lui Venus mai durează doar până pe 17 aprilie. În această perioadă atât cei născuți în Taur și Balanță dar și zodiile Pești și Berbec (prin care retrogradează Venus) sunt mai rezervate în ceea ce privește avântul amoros dar și în activitățiile guvernate de Venus. În perioada 18 – 23 aprilie Venus își începe mersul direct în zodia Peștilor, iar între 24 – 30 aprilie trece prin Berbec. Astfel, entuziasmul și înflăcărarea Berbecului împreună cu dragostea necondiționată a Peștilor revin pe scena vieții pentru a-și lua revanșa.

Marte: În perioada 1-21 aprilie Marte continuă călătoria sa prin  prin zodia Peștilor. Tot în perioada 1-16 aprilie Marte în Pești face un aspect de opoziție cu Saturn în Fecioară. Este o perioadă mai sensibilă pentru sănătate, rezistența corpului este diminuată, lipsa de încredere în forțele proprii este activată. Pot apărea obstacole, întârzieri, efort prea mare depus fără a ajunge la un rezultat multumitor. Este preferabilă munca de rutină și să aveți mai multă grijă de sănătate. Din 22 aprilie Marte întră în Berbec și ne dă energie, dorință de acțiune și independență, curaj dar și nerăbdare. Acum este momentul să recuperăm perioada anterioară de blocaje și întârzieri.

Jupiter: Jupiter este în continuare în Vărsător ceea ce induce o degajare a atmosferei generale, oamenii sunt mai prietenoși și doritori de cooperare pentru interese comune.

Saturn: Pe toată durata lunii aceasta planeta se află în mers aparent retrograd in Fecioara, asta presupune că este de preferat să fiți mai chivernisiți cu resursele voatre și să vă faceți o autoanaliză din care puteți învăța lucruri importante pentru evoluția voastră.

Uranus: Pe toată durata
lunii aceasta planeta se află în Pești, aceasta plasare a planetei ne ajută să percepem într-un mod original puterea și nelimitata dragoste a Divinității. Putem primi mesaje pe căi neobișnuite pe care le vom înțelege fiecare, în funcție de stadiul de evoluție la care am ajuns în acest moment. 

Neptun: Pe toată durata lunii aceasta planeta se află in Varsator. Uranus din Pești cu Neptun din Vărsător se potențează reciproc pentru a ne ajuta să ne găsim adevărata cale în această viață. Dar numai dacă ne dorim cu adevărat și mai ales dacă suntem pregătiți pentru o astfel de experiență.

Pluton: Pe toată durata lunii aceasta planeta se află in Capricorn. Din 5 aprilie intră în mers aparent retrograd și ne va da un impuls puternic în dorința de transformare profundă a interiorului pentru a evolua într-o variantă frumoasă și corectă. Pluton dărâmă vechile structuri și reconstruiește altele cu totul noi. Important e ca noi să fim receptivi la schimbare și mai ales să avem capacitatea de a discerne realitatea de iluzie.

Pentru informații suplimentare, întrebări sau sau solicitarea de analize personalizate îmi puteți scrie pe adresa monica.lazar@cerulinstelat.ro

Zile senine!
Monica Lazar
Astrolog
www.cerulinstelat.ro
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
7 comentarii
 • a spus
  marți, 14.04.2009
  foarte bun articolul. Oricum se stie ca luna ne influenteaza cu fazele ei [ ... ]
 • a spus
  joi, 09.04.2009
  Comentarii la articolul Fazele lunii în APRILIE 2009 foarte bun articol...multumim [ ... ]
 • a spus
  joi, 09.04.2009
  Comentarii la articolul Fazele lunii în APRILIE 2009[/quote minunat..interesant [ ... ]
 • a spus
  joi, 02.04.2009
  okidoki [ ... ]
 • a spus
  marți, 31.03.2009
  Urmeaza vaccinul de un an pe 9 dar cred ca-l voi amana vreo cateva zile [ ... ]
 • a spus
  marți, 31.03.2009
  bun articol,multumim pt sfaturi [ ... ]
 • a spus
  marți, 31.03.2009
  este bine de stiut aceste date.multumim,cateodata ne si reprezinta,dar nu mereu. [ ... ]
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu