Cauta:
Schimbarea scutecului - o adevarata provocare

Schimbarea scutecului - o adevarata provocare

  Autor Echipa NN Data: 19.09.2011

Schimbarea scutecului - o adevarata provocare
Imediat dupa nastere si in primele luni de viata ale copilasului, schimbarea scutecului parea un gest simplu si, dupa cateva tentative mai dificile, ati devenit experta in aranjarea si fixarea pampersului. 

Situatia s-a schimbat insa dramatic si copilasul dumneavoastra, care a implinit probabil 4-5 luni, a devenit dintr-o data un adevarat luptator, decis sa nu va mai lase sa va indepliniti chiar atat de usor sarcinile de mamica. El, care astepta cumintel ca intreaga operatiune sa se sfarseasca bine, a inceput dintr-o data sa se zbata, sa se rasuceasca si sa se intoarca in toate partile, fara sa inteleaga ca dumneavoastra nu vreti decat sa-i sporiti confortul.

Batalia schimbarii scutecului nu are insa motivatia ca bebe nu doreste sa fie curat sau ca nu vrea sa i se schimbe scutecelul, ci porneste de la simplu fapt ca, marindu-se, cel mic simte nevoia sa interactioneze cu ce se afla in jur si sa-si testeze capacitatile nou obtinute. Bebe poate deja sa stea in fundulet singurel, stie sa se intoarca si poate chiar face primele tentative de a porni de-a busilea. Are jucarii care sunt mult mai tentante decat schimbarea scutecului, astfel ca mamica ii cere prea mult cand vrea ca bebe sa stea linistit pentru un gest pe care el il considera nesemnificativ. 

Totusi, pentru parinti, lupta aceasta continua este frustranta, pentru ca poate dura excesiv de mult si poate implica tot soiul de operatiuni la care initial nu aveti cum sa le prevedeti. Daca mai intervine si nevoia de a unge funduletul insorit cu crema sau spalarea in cazul in care bebe a facut caca, lucrurile sunt cu atat mai anevoioase.

Pentru ca bebe se agita mult, este indicat sa nu-l parasiti sub nicio forma. Copilul poate cadea de pe masa de infasat sau de pe pat, asa ca trebuie sa va organizati eficient si din timp toate obiectele de care aveti nevoie. 

Pentru a va incuraja copilul sa stea linistit, ii puteti oferi o jucarie care-i place in mod deosebit sau un obiect nou, pe care sa-l evalueze atent in timpul operatiunii de schimbare. Cateodata, sa-i distrageti atentia cu muzica sau cu obiecte care fac diferite zgomote este cea mai buna solutie de linistire. Daca nu puteti rezolva nici astfel problema, este indicat sa-i oferiti 5 minute de libertate in care sa se intoarca, sa incerce sa se ridice sau sa-si puna in aplicare alte idei inovatoare. Dupa ce oboseste, exista sanse mai mari sa stea calm la schimbare. Desi este o perioada dificila, vestea buna este ca aceasta batalie a nervilor nu dureaza pentru totdeauna. Dupa o vreme, baietelul sau fetita dumneavoastra realizeaza ca este si in avantajul sau sa astepte calm finalizarea schimbarii scutecului si momentele de linistite de alta data vor reveni ca prin farmec. 


 


Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
2 comentarii
  • a spus
    joi, 06.09.2012
    mda. si se ruleaza prin caca fff frumos.... [ ... ]
  • a spus
    luni, 19.09.2011
    OFFF!!! Noi avem 9 luni si nu vrem sa stam deloc cand este vorba despre schimbat scutece. Sa speram [ ... ]
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu