Cauta:
Exista retete pentru a fi o mama reusita?

Exista retete pentru a fi o mama reusita?

  Autor Dr. Denis Stanescu, Medic specialist pediatrie Data: 13.07.2006

Exista retete pentru a fi o mama reusita?

Undeva in viata femeii, intre prea devreme si prea tarziu, se naste un copil. Momentul potrivit exista de putine ori. Consideram un momentul nepotrivit cand ne preocupa cariera profesionala, baza materiala sau pur si simplu distractia.

Daca femeia s-a hotarat sa dea nastere unui copil ar trebui sa tina cont de toti cei care se vor implica in cresterea lui, sotul si chiar bunicii. Armonia in familie este un factor foarte important pentru a face fata incercarilor din timpul sarcinii. Dar oare in cate familii se intampla acest lucru? In majoritatea cazurilor, cu greu se gaseste momentul optim pentru intreaga familie. Aceasta situatie duce la discutii, uneori contradictorii, pentru a da viata sau nu copilului. Recunoasteti situatia?

Sarcina face transformari miraculoase asupra psihicului femeii. Instinctul matern o face sa-si doreasca cu ardoare sa dea viata copilului si sa aiba gesturi neobisnuite. Oricat de egoista ar fi o femeie inainte de a fi insarcinata, brusc incepe sa fie interesata de hainute de bebelusi si alearga sa-i mangaie ori de cate ori are ocazia. De vina este cantitatea mare de progesteron, hormon care are rol in implantarea ovului fecundat in uter si in evolutia normala a sarcinii.

Totul pare rezolvat odata cu nasterea, dar greul de abia acum va incepe
Nu este suficient sa va inarmati cu manuale de genul "Mama si copilul". Nu scapati de complicatii studiind doar teoria. Bebelusul va plange chiar daca a fost hranit si schimbat si va ignora complet nedumerirea dumneavoastra ca proaspata mamica, continuand sa scanceasca pana se va face rosu. Parca in carte nu parea asa de complicat! La spital, in sala de nasteri veti fi vedeta, felicitata si inconjurata de flori. Acasa insa, toate acestea vor dispare si va trebui sa va descurcati cu un copil care refuza sa se comporte ca la carte.

Ce ar trebui facut?
In mod normal ar trebui sa existe o scoala de mame, in care mamicile sa invete sa-si cunoasca copilul si sa se descurce cu el. Dar nu se intampla asa! Veti vedea imediat de unde poate veni ajutorul.

De ce este important sa mergeti la un medic pediatru inainte de nastere?
Un mare doctor spunea ca "asa cum femeia are o coafeza, sotul un mecanic pentru masina, tot asa si copilul trebuie sa aiba un pediatru care sa-l cunoasca". Fiecare gravida trebuie ca in ultimul trimestru de sarcina sa mearga la un medic pediatru cu care sa se sfatuiasca despre cum si ce trebuie facut ca sa se poata bucura de copilul ei fara frica. Veti afla cum sa faceti fata situatiilor din primele saptamani de viata ale copilului cum ar fi: plansul, somnul, riscurile de imbolnaviri grave, cum se pregatesc scutecele, alimentatia problemele digestive, toaleta zilnica si baiaRead the English version of this article: Are there any recipes to be a successful mother?
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
1 comentarii
  • a spus
    joi, 13.07.2006
    Foarte bine venit sfatul adresat viitoarelor mamici de a-si alege un pediatru inainte de a naste si [ ... ]
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu