Cauta:
Saptamana 9

Saptamana 9

  Autor Echipa NN

Cresterea si adaptarea la rolul de mamica nu sunt niciodata usoare. Euforia a trecut si iata ca ai inceput sa resimti oboseala si stresul (mai ales daca nu ai un ajutor de nadejde in jurul tau). Bebelusul are deja 3 luni deci, multe mamici pot considera ca este mare si poate fi lasat in grija unei bone sau a bunicilor. Dorinta de socializare contribuie la ideile mamicii care se gandeste tot mai mult sa reinceapa serviciul.

Bebe este totusi inca mic si nimeni nu poate suplini lipsa ta - propria mama. Daca iti permiti financiar sa stai acasa, organizeaza-te si fa-i lui bebe un program care sa te ajute si pe tine sa te relaxezi. Programul de care iti vorbesc este prezentat mai jos.

Inapoi la munca?

Desi nu este tocmai recomandat sa va reluati serviciul atat de rapid, exista multe mamici care simt nevoia sa se intoarca la viata sociala si profesionala de dinainte de aparitia copilului. Perioada sarcinii, stresul nasterii, momentele extrem de dificile ale primelor luni de viata ale micutului le fac pe multe proaspete mame sa aleaga o distantare temporara de problemele caminului.

Daca va ganditi ca a sosit momentul sa va intoarceti la locul de munca, tranzitia aceasta trebuie facuta treptat si bine planificata, pentru ca exista cateva aspecte de care trebuie sa tineti cont. Daca ati alaptat, este necesar sa incercati va sa obisnuiti copilul cu biberonul, fie ca el va continua sa fie hranit cu lapte matern (muls), fie ca va fi trecut pe lapte artificial. De asemenea, pentru a usura despartirea, cautati sa faceti pasi mici catre marea separare. La inceput, lasati copilasul cu altcineva (bunica, baby-sitter etc.) pentru numai o ora, crescand in fiecare zi intervalul, pana cand bebe se va obisnui cu persoana respectiva.

Programul lui bebe

A sosit o noua clipa mult asteptata. Bebe este acum destul de marisor pentru a incerca sa-i faceti un program. Pana acum, el a papat si a dormit oarecum aleatoriu, asa cum era obisnuit din burtica, adica dupa bunul sau plac. De acum insa, puteti incerca - va fi o munca de fiecare zi, dar rezultatul va fi pe masura - sa-l adaptati unui program mai eficient si mai confortabil pentru dumneavoastra. Treptat si cu grija, copilasul trebuie invatat sa pape la un interval fix (3 ore) si sa doarma in 2 reprize diurne, la care se va adauga somnul de noapte (daca se poate, fara intreruperi).

Ce mai e nou?

Este foarte probabil ca in jurul acestei varste copilasul sa rada ca raspuns la zambetul sau aproprierea dumneavoastra, la vederea unei jucarii sau la mangaierile parintilor.


Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu