Cauta:
Saptamana 6

Saptamana 6

  Autor Echipa NN

Iata ca, in saptamna a sasea de viata, bebe incepe sa comunice cu dumneavoastra. Ce-i drept, nu veti intelege din prima ce vrea sa "spuna" insa, treptat, va veti obisnui cu modul lui de comunicare.

Bucurati-va de el si de zambetul sau. Este momentul in care trebuie sa incepeti sa-i vorbiti cat mai mult, sa va jucati si sa-i cantati. Blandetea glasului dumneavoastra si caldura cu care il alintati il va ajuta pe bebe sa inteleaga ceea ce se intampla in jurul sau, sa se dezvolte si sa va cunoasca mai bine.

Saptamana 6

Cam din aceasta saptamana, ganguritul bebelusului incepe sa para cumva mai "pamantean", adica va incepe sa pronunte niste sunete vocalice, ba chiar un fel de "cuvinte", precum "ga-ga", "gu-ga" sau altele. De asemenea, este posibil sa fi descoperit ca mainile il ajuta sa se ridice putin de jos, asa ca va incepe sa se agite mai mult cand este asezat pe burtica.

Introducerea biberonului

Daca ati ales sa alaptati, dar doriti ca bebelusul sa inceapa sa bea si lapte-praf, acum este momentul cel mai potrivit sa incercati sa introduceti biberonul. Puteti incepe cu o cantitate mica de lapte de la dumneavoastra sau de formula. In acest mod, si partenerul poate sa se implice in hranirea bebelusului, ceea ce, pentru dumneavoastra, inseamna putin timp liber in care sa faceti orice doriti, iar pentru ei, o perioada de timp in care sa stea impreuna si sa se descopere.

Vorbiti-i, jucati-va, cantati-i

Bebelusul trebuie sa inceapa sa invete despre mediul care il inconjoara si dumneavoastra trebuie sa il stimulati in acest sens. Din acest motiv, este foarte bine sa ii vorbiti, pe un ton linistit, atunci cand este treaz. Vorbiti-i despre ce faceti in momentul respectiv, cantati-i, gadilati-l si jucati-va impreuna. Asa puteti invata ce anume ii face placere si ce il enerveaza. Daca devine sacait sau este sacait de la inceput, nu mai insistati, acesta este un indiciu ca nu are chef sa continue. Are nevoie sa fie lasat in pace, ca noi toti, cateodata. Urmariti reactiile lui si fiti atenta sa nu exagerati.
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu