Cauta:
Saptamana 52

Saptamana 52

  Autor Echipa NN

La Multi Ani! micutului dumneavoastra. Iata ca implineste un anisor. Sunt convinsa ca sunteti in pregatiri si in cumparaturi. Un astfel de eveniment trebuie sarbatorit asa cum se cuvine. Sa dam start petrecerii!

Saptamana 52

Asadar, La Multi Ani! Nu va gandeati ca o sa ajungeti la varsta de un an atat de repede. Ati parcurs un drum lung si obositor si ati reusit. Felicitari! Meritati sa va bucurati de o petrecere, mai ales ca de a doua zi o luati de la capat. In schimb, bebelusul dumneavoastra nu intelege mare lucru din desfasurarea de forte din jur. Este, intr-adevar, fascinat de decoratiunile de pe pereti, de lumini, de pregatirile care se desfasoara in bucatarie si, desigur, vrea si el sa ia parte. Lasati-l, doar e ziua lui!

In asteptarea marii petreceri

In aceasta ultima saptamana inainte de implinirea varstei de un an probabil ca gandurile dumneavoastra vor zbura inapoi, la momentele petrecute in urma cu 12 luni. Cum va gandeati ca sarcina parca nu se mai termina, cum ati mers la spital, cum v-ati chinuit, cat era de mic, cat de mare s-a facut etc. Cert este ca in acest an care tocmai se incheie s-au desfasurat foarte multe evenimente si ar trebui sa fiti mandra ca ati reusit sa le faceti fata. Bebelusul dumneavoastra a trecut de la stadiul de mogaldeata care se misca cu incetinitorul la un fluturas care nu mai poate sta locului. De la dormit, mancat si plans a trecut la ras, vorbit, ba poate chiar mers! E ceva!

Vizita la medicul pediatru

Aceasta este poate cea mai importanta vizita la medic de pana acum. Ca si in cazul controalelor anterioare, bebelusul va fi cantarit si masurat, iar graficul lui de crestere de pana la un an va fi complet. Este impresionant pentru parinti sa vada cat de mult le-a crescut copilul. Pediatrul va evalua datele si se va asigura ca micutul se incadreaza in limitele optime. Tot acum, i se va face si vaccinul de un an, cu o noua runda de imunizari. In majoritatea cazurilor, urmatoarea vizita va fi la un an si jumatate, dar sunt unii medici care asteapta sa le mai faceti o vizita si la 15 luni. Oricum, dupa controlul de la 18 luni, urmatorul va fi de-abia la doi ani, daca totul este in regula. Nu uitati ca puteti discuta cu medicul despre orice motive de ingrijorare ati avea. El este cel mai in masura sa va dea un sfat competent.
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu