Cauta:
Saptamana 51

Saptamana 51

  Autor Echipa NN

Nu a spus nimeni ca "meseria" de mamica este usoara insa nici nu trebuie sa disperati sau sa va enervati. Nici macar atunci cand bebe a invatat un nou cuvant - cuvantul "nu" - si il foloseste drept raspuns la orice intrebare primeste. Cum sa rezolvati situatia? Cititi articolul nostru si veti afla.

Saptamana 51

Bebelusul dumneavoastra este din ce in ce mai selectiv cu mancarea. A descoperit ce-i place cel mai mult si deja nu mai doreste alimentele pe care inecrcati sa i le dati. O ideea salvatoare ar fi sa ii oferiti portii mici din mai multe mancaruri, astfel incat sa aleaga ce vrea si sa constientizeze ca el a ales. Daca pare ca ii lipseste apetitul, incercati sa reduceti consumul de lichide inainte de masa la minimum, sa nu isi umple stomacelul inainte de masa.

Copilul care l-a luat pe "Nu" in brate

Vi se pare ca spune "Nu!" tot timpul? E normal la aceasta varsta. Totusi, trebuie sa stiti ca, chiar daca utilizeaza acest cuvant mai mereu, nu inseamna ca, pentru el, este incarcat de sensul pe care i-l acorda adultii. Doar exerseaza aceasta noua metoda de comunicare si, mai mult ca sigur, si daca l-ati intreba daca doreste cea mai buna prajitura de pe Pamant, raspunsul ar fi tot unul negativ. Pentru a depasi aceasta etapa, trebuie sa aboradti discutiile putin prin invaluire. Adica, in loc sa ii puneti intrebari la care se poate raspunde cu "Da" sau "Nu", puteti sa-i oferiti alternative: "Vrei suc de mere sau de portocale?", "Vrei sa iesim afara sau sa stam in casa?" etc. Oricum, veti descoperi ca, in functie de intonatie, va reactiona diferit la tipurile de intrebari. Puteti face tot felul de incercari. Il veti ajuta sa-si dezvolte abilitatile de comunicare.

Sa-i dau pernuta sa doarma cu ea?

Poate ca v-ati intrebat daca ar fi momentul sa-i dati micutului dumneavoastra o perna, "sa doarma si el ca un om mare". Pentru moment, nu aveti nici un motiv sa o faceti. De un an de zile dormind fara perna, din cauza ca se putea sufoca, el nici nu cunoaste un alt mod de a-si odihni capul si nici nu are nevoie. Acelasi lucru este valabil si pentru paturici. Daca nu ati folosit pana acum, nu e cazul sa le introduceti decat in jurul varstei de doi ani. Sosetelele sau botoseii sunt de ajuns pentru a-i tine noaptea de cald. In plus, probabil ca mai mult de cinci minute nu va reusi sa stea invelit.

Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu