Cauta:
Saptamana 50

Saptamana 50

  Autor Echipa NN

Saptamana cu numarul 50 din viata lui bebe poate fi destul de obositoare si stresanta deoarece, bebelusul este mare si foarte rasfatat. Doreste sa fiti in permanenta alaturi de el, sa va jucati cu el, sa-l supravegheati, sa-i faceti toate poftele. Cum reactionam atunci cand avem si o multime de treburi de facut? Impartiti activitatile casnice impreuna cu el.

Saptamana 50

Majoritatea copiilor ar trebui sa fie capabili sa pronunte cam 10 cuvinte pana la aceasta varsta. Dar exista si altii care nu reusesc. Nu-i nicio problema, mai mult ca sigur au descoperit alte modalitati de a comunica cu dumneavoastra. In multe cazuri, pentru bebelusii de un an este mai usor sa va explice ceea ce doresc prin intermediul semnelor decat sa articuleze cuvinte. Fiti fara grija, se va intampla si asta.

Treburile casnice sau  nevoile lui?

Bebelusul dumneavoastra devine din ce in ce mai independent. Dar numai cand vrea el. Acum vrea in brate, acum s-a razgandit si vrea sa faca ceva pe cont propriu. In general, o sa solicite atentie atunci cand sunteti ocupata si nu este bagat in seama. Si totusi, atunci cand lasati totul balta si mergeti sa stati cu el, isi gaseste imediat altceva mai bun de facut. Ideea e ca a reusit ce si-a propus, adica sa va atraga atentia asupra lui. Evident, nu este o situatie foarte placuta, mai ales cu atata treaba de facut in casa. O solutie pentru a putea reusi ce v-ati propus in privinta treburilor casnice ar fi sa-l implicati si pe el. Daca dati cu aspiratorul, poate ajuta. Poate sa tina si el de furtun sau poate sterge praful acolo unde deja a fost sters. Daca faceti mancare, instalati-l in scaunul de masa, vorbiti cu el si, eventual, dati-i ceva de facut, cum ar fi sa curete un morcov cu o periuta sau un servetel. Important este ca el sa inteleaga ca este parte in activitatea dumneavoastra in timp ce se simte independent.

Cum mai stam in graficul de crestere?

Multi copii se incadreaza, pe parcursul primului an de viata, in partea superioara a graficului de crestere. Parintii lor se lauda mereu ca au un copil sanatos si voinic. Totusi, in jurul varstei de un an, este posibil ca aceiasi copii sa inregistreze o scadere serioasa in grafic, ajungand chiar la un nivel sub medie. Aceasta situatie poate fi destul de ingrjoratoare pentru parinti, desi, in general, nu au nici un motiv sa se simta asa. Daca medicul nu considera situatia demna de luat in seama, probabil ca asa si este. Oricum, daca ar observa ceva in neregula, v-ar anunta. In plus, inaltimea si greutatea la varsta adulta sunt predeterminate genetic si nu au nicio legatura cu graficul de crestere de acum. 
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu