Cauta:
Saptamana 46

Saptamana 46

  Autor Echipa NN

Iti suna foarte cunoscuta propozitia "are prea multa energie". Ei bine, toti parintii au momente in care considera ca cei mici sunt mult prea activi. Stai linistita deoarece este normal ca cel mic sa mearga in permanenta, sa se joace, sa traga sertarele dulapurilor sau sa tipe si sa alerge.

Saptamana 46

Daca bebelusul dumneavoastra inca nu a inceput sa mearga, nu va faceti probleme. Unii copii incep sa mearga singuri de-abia la varsta de 15 luni, si acest lucru este la fel de normal ca si daca ar incepe sa mearga la noua luni. Fiecare copil se dezvolta in ritmul sau propriu si va trece la aceasta etapa din dezvoltare atunci cand se va considera pregatit. Nu trebuie sa insistati sau sa il fortati, dar, daca dumneavoastra considerati ca exista o problema in cresterea lui, discutati cu medicul pediatru care poate evalua cel mai bine situatia.

Copilul meu are prea multa energie

Nu se poate spune ce inseamna "prea multa energie". Ceea ce dumneavoastra vi se pare ca este prea mult, pentru bebelusul dumneavoastra este normal la aceasta varsta. Ganditi-va ca atata vreme micutul nu a putut sa se deplaseze acolo unde dorea sa se deplaseze, iar acum, cand si-a gasit aceasta libertate, vrea sa descopere tot dintr-o data. Nu trebuie sa va ingrijorati ca ar fi prea activ sau ca acest comportament va duce peste cativa ani la afectiuni legate de hiperactivitate. Oricum este mult prea devreme  sa va faceti astfel de probleme. Lasati-l sa-si vada de treaba, sa descopere lucruri noi, si sa se manifeste ca un copil de aproape un an. Bucurati-va ca este vesel si plin de energie si ganditi-va ca acesta este un semn ca este sanatos.

Ce fac daca m-a vazut goala?

Multe mame isi fac probleme daca, intamplator, bebelusul le vede in costumul Evei. Nu aveti niciun motiv de ingrijorare, intrucat, la aceasta varsta, nici nu stiu ce inseamna nuditatea si nici nu vor tine minte ce au vazut. Singura problema ar putea fi ca vor dori sa se joace cu ceea ce vad, iar aici trebuie sa trageti linie acolo unde considerati necesar. Eventualele chestiuni delicate in acest sens apar mai tarziu, cand copilul este prescolar. Majoritatea expertilor considera ca nu-i nicio problema ca un copil sa-si vada parintele de acelasi sex dezbracat, dar ca trebuie evitata o astfel de situatie cand e vorba despre celalalt parinte. Macar din cauza ca va trebui sa poarte o discutie destul de stanjenitoare dupa aceea.


Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu