Cauta:
Saptamana 39

Saptamana 39

  Autor Echipa NN

Esti o proaspata mamica care se bucura de evolutia bebelusului ei. Bebe a trecut de colici, de perioada in care sugea la san, de zilele si noptile in care nu dormea sau de mofturile la mancare. Acum este mare! Mananca, incepe sa mearga, i-au dat primii dintisori si se pregateste sa strige "mama"!

Saptamana 39

Bebelusul dumneavoastra este capabil sa invete tot felul de jocuri distractive care, totodata, il ajuta sa-si dezvolte coordonarea si abilitatile de socializare. Probabil ii place sa aplaude in ritmul muzicii si sa incerce cateva miscari de dans. Ar trebui sa incepeti sa il invatati denumirile partilor corpului si fetei, aratand inspre ele si denumindu-le clar. Bebelusul va invata cum sa le asocieze cu acele cuvinte care le desemneaza si, in curand, va incepe sa le arate si el.

Chiar intelege ce ii spun?

Acum micutul incepe sa inteleaga din ce in ce mai mult din ceea ce ii spuneti dumneavoastra. Chiar daca nu reuseste sa pronunte cuvintele pe care le rostiti, si va mai dura pana cand va reusi, acestea incep sa capete sens, prin repetitie si prin exemplu. Veti descoperi cu surprindere, chiar si fara sa fi intreprins ceva in acest sens, ca micutul pare sa stie cand vorbiti despre el, sau ca incearca sa se deplaseze inspre dumneavoastra daca il chemati. Continuati sa vorbiti cu el, sa ii descrieti activitatile pe care le efectuati, sa accentuati cuvintele importante, precum mami, tati, bebe, papa etc. si veti observa ca aveti alaturi un foarte bun ascultator. Peste cateva luni veti purta chiar conversatii indelungi.

Sa introduc laptele de vaca in alimentatie?

Bebelusul dumneavoastra este foarte activ, cantareste de doua-trei ori mai mult decat greutatea de la nastere, bolboroseste cateva cuvinte mai usor de pronuntat si, daca are ocazia, ar sterpeli ceva mancare din farfuria lui mami sau tati. Si totusi, de ce sa nu-i dati lapte de vaca? Trebuie retinut ca sistemul digestiv al copilului la aceasta varsta nu poate gestiona toate tipurile de alimente pe care le asimileaza un adult, iar curiozitatea micutului si placerea lui de a incerca lucruri noi trebuie tinuta inca sub supraveghere de catre parinti. Cel putin in cazul laptelui de vaca, se recomanda sa se mai astepte pana dupa varsta de una an sau pana cand medicul pediatru il recomanda. Pe de alta parte, copilul poate consuma iaurturi sau branza; ar trebui ca digestia acestora sa nu puna probleme.
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu