Cauta:
Saptamana 37

Saptamana 37

  Autor Echipa NN

Acesta este momentul in care copilasul dumneavoastra, cel foarte sociabil si prietenos cu toata lumea, incepe sa refuze contactul cu persoanele pe care le vede destul de rar. Este un semn bun deoarece va convingeti ca stie cine sunt mami si tati.

Saptamana 37

Bebelusul dumneavoastra invata din ce in ce mai bine cum sa isi foloseasca manutele. Va apela la degetul opozabil si la aratator pentru a ridica obiectele care ii atrag atentia. Iar acestea pot fi orice, de la scamele de pe covor, pana la mancare sau jucarii. Acum poate sa le prinda mai bine si sa le tina mai strans, ceea ce ii ofera un sentiment al reusitei care trebuie incurajat. Nu uitati sa nu-i lasati la indemana obiecte pe care le poate inghiti si cu care se poate sufoca si nu il scapati din ochi.

Sa socializam, dar cu masura

Cam la aceasta varsta, bebelusul dumneavoastra, pana acum foarte sociabil, va incepe sa se poarte mai timid in prezenta altor persoane decat cele cu care este obisnuit. Aici intra si membri ai familiei care nu locuiesc in casa cu el si pe care ii vede destul de rar. Chiar daca acum o luna nu avea nimic impotriva sa fie luat in brate de acestia, acum lucrurile s-au schimbat. Nu trebuie sa va suparati, ci, din contra, ar trebui sa fiti mandra, pentru ca micutul isi da seama cine sunt mami si tati, si ce rol au ei in viata lui: desigur, acela de a-i oferi tot ce are nevoie. Aveti grija sa va avertizati oaspetii in legatura cu aceasta faza prin care trece si nu incercati sa-l fortati sa socializeze cu o persoana, daca el nu este de acord. Nu veti reusi decat sa-l starniti si mai mult, cu efecte neplacute si, poate, pe termen lung, asupra modului in care se raporteaza la persoana respectiva.

Din nou despre dinti

Pana in luna a noua de viata, ati aflat deja cam care sunt simptomele care insotesc aparitia dintisorilor. Copilul este sacait, agitat, nervos, nu vrea sa manance, adoarme cu greutate si se trezeste din somn plangand, uneori chiar de mai multe ori pe noapte. In unele cazuri, aparitia dintilor poate fi insotita si de febra. Chiar daca, de cele mai multe ori, pentru toate acestea sunt de vina dintii, daca va temeti ca ar putea sa fie altceva si chiar pentru linistea dumneavoastra interioara, mergeti la un consult la medicul pediatru. Oricum, de-acum incolo, pana la 32, veti tot avea de numarat. 
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu