Cauta:
Saptamana 34

Saptamana 34

  Autor Echipa NN

Bebelusul dumneavoastra invata tot mai multe lucruri despre lumea care il inconjoara, si asta intr-un ritm foarte rapid. Absoarbe extraordinar de multe informatii, mai ales in domeniul lingvistic. In fiecare zi, copilul asculta si retine multe dintre cuvintele pe care le utilizati dumneavoastra, chiar daca nu poate, deocamdata, sa le repete.

Saptamana 34

Pe langa faptul ca bebe invata extrem de repede, in acelasi timp, este si foarte activ si nu sta o clipa locului. Parca incepeti sa va amintiti cu placere de zilele in care nu putea sa faca altceva decat sa stea pe spate si sa priveasca in jur si in care stiati ca il veti gasi in exact acelasi loc in care l-ati lasat cand ati iesit din camera pentru un moment.

Un bebelus care invata despre lume

Pana la varsta de opt luni, bebelusul dumneavoastra intelege conceptul de permanenta a obiectelor. Daca pana acum cateva saptamani, un obiect pe care nu il mai vedea era ca si cum nu ar mai exista, acum intelege ca acel obiect exista in continuare, chiar daca nu mai poate fi observat. Un efect direct al acestei uriase reusite in dezvoltare este ca micutul va incepe sa arunce obiectele din jur, cum ar fi jucariile, mancarea, suzeta, doar pentru a vedea unde ajung si ce se intampla cu ele. De asemenea, va incepe sa ascunda lucruri numai pentru a le putea cauta sau pentru a va urmari pe dumneavoastra cum le cautati.

Curios in legatura cu zonele intime?

Tot cam in jurul acestei varste, este posibil ca bebelusul sa-si descopere zonele intime atunci cand este schimbat sau cand i se face baita. Multi parinti se tem ca acesta nu este un lucru bun, desi, in realitate este o etapa absolut normala in dezvoltarea copilului. Trebuie sa aveti grija sa nu il faceti sa se simta prost in legatura cu acest subiect, deoarece efectele acestui sentiment de vina sau de jena ar putea dura pana la varsta adulta. Mai tarziu, in cazul in care copilul pare inca fascinat de organele sexuale proprii, trebuie sa ii explicati ca este normal sa fie curios, dar ca nu ar trebui sa afiseze acest tip de curiozitate in fata altor persoane, deoarece aceea este o zona foarte intima.


Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu