Cauta:
Saptamana 32

Saptamana 32

  Autor Echipa NN

Copilasul este acum mandrul posesor al mai multor abilitati fizice extraordinare. Desi miscarile usoare, naturale sunt inca dificil de realizat, bebe face progrese vizibile legate de coordonare si de controlul precis al membrelor. Copilul poate lovi doua lucruri intre ele sau va bate cu jucariile intr-o suprafata plana.

Saptamana 32

Mersul taras - de mic infanterist - este unul dintre farmecele sale aparte, iar aruncatul cu obiecte - pentru a va testa reactiile - este un joc pe care-l duce la perfectiune. Isi scoate sosetele cu o pasiune demna de o cauza mai buna si loveste cu manutele sau piciorusele in obiectele din preajma.

De ce nu doarme noaptea

Un bebe de 8 luni se odihneste, de obice, pe tot parcursul noptii, la aceasta varsta fiind deja capabil sa reziste 10-12 ore fara sa pape. Exista insa o serie de motive, cu actiune temporara, care pot cauza trezirea nocturna a copilului si refuzul de a se culca la loc.  Printre acestea se numara: aparitia dintilor si durerile care insotesc aceasta perioada, contractarea unei raceli, iritatia de scutec, febra legata de vaccinare, dureri musculare dupa o activitate fizica intensa pe timpul zilei. In functie de necesitati, puteti linisti copilul mangaindu-l sau oferindu-i suzeta si ramanand langa el, schimbandu-l sau tratand durerea si febra.

Va ganditi la intarcare?

Medicii recomanda ca bebe sa fie hranit pana la 6 luni exclusiv cu lapte matern, apoi sa se inceapa introducerea mancarii solide, fara a se opri alaptarea pana la 1 an.
Exista insa si mamici care prefera sa-si intarce copilasii mai devreme, din diferite motive, unele intemeiate, altele legate pur si simplu de oboseala si de efortul zilnic al alaptarii.
Printre ratiunile care va pot indemna sa luati decizia de a renunta la hranirea la san se regasesc urmatoarele:
  • bebe este mai mare, devine mai ocupat si nu mai are rabdarea de a suge cum trebuie, astfel incat nu isi acopera nevoile de lapte;
  • vreti sa plecati intr-o excursie fara copil;
  • va intoarceti la serviciu;
  • sunteti prea obosita.
Oricare ar fi motivele care va fac sa optati pentru intarcare, este bine sa realizati acest pas treptat, si nu brusc. De asemenea, alegeti laptele formula adaptat varstei sale, si in nici un caz laptele de vaca.Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu