Cauta:
Saptamana 31

Saptamana 31

  Autor Echipa NN

Relatia mama-copil se aprofundeaza tot mai mult in aceasta perioada. Micutul incepe sa va cheme si sa va zambeasca tot mai des, ba chiar va invita alaturi de el la joaca. Fiecare noua zi este o noua bucurie atat pentru dumneavoastra cat si pentru bebelus.

Saptamana 31

Copilasul isi dezvolta acum, treptat, abilitatile sociale. Si cum dumneavoastra, mamica lui, stati cel mai mult cu bebe, dialogul si "schimburile de amabilitati", precum si puterea de seductie a celui mic vor fi testate mai intai pe dumneavoastra. Veti observa ca sugarul va face cu mana cand incearca sa va atraga atentia, va va zambi din proprie initiativa - dorind sa obtina un raspuns similar -, va va arunca priviri jucause cand are chef de joaca.  Dialogul dintre dumneavoastra si copil poate include gangureli, atingeri etc. 

Daca are diaree

Pe masura ce introduceti in alimentatie noi si variate mancaruri, bebe poate reactiona diferit la produsele oferite. Doua dintre posibilele efecte ale diversificarii sunt aparitia diareei si problemele de constipatie. Daca cea de-a doua se poate rezolva mai rapid (oferindu-i fructe si legume pentru un plus de fibre sau cereale ori ceaiuri specifice), diareea este mai dificil de tratat, antrenand si o deshidratare.

Diareea se manifesta prin aparitia de scaune moi, dese si apoase. Manifestarile se intind pe parcursul mai multor zile.
Pentru a combate diareea, axati-va pe alimente care lupta impotriva simptomelor (orez, banane, piure de mere, cartofi) si evitati produsele de tipul tomatelor, citricelor, prunelor etc. De asemenea, mentineti un nivel optim de hidratare si ingrijiti bine funduletul iritat (spalati-l, ungeti-l cu creme speciale pe baza de zinc).

Cartile cu imagini

Bebe va asculta cu atentie, va cerceteaza miscarile buzelor atunci cand vorbiti si incearca sa va imite. De aceea, o buna solutie de a comunica si de a repeta achizitiile lingvistice capatate de bebe este sa urmati impreuna paginile colorate ale cartilor cu imagini special concepute pentru copii. Explicati-i si descrieti-i fiecare desen, insistati pe cele care-i atrag in mod deosebit atentia si incercati sa pronuntati impreuna cuvinte simple.

Chiar daca sugarul nu va imita atunci cand rostiti cuvinte, sunetele limbii native ii vor intra in obisnuinta. Aceste momente de "lectura" vor constitui o baza ideala pentru dezvoltarea ulterioara a limbajului.


Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu