Cauta:
Saptamana 30

Saptamana 30

  Autor Echipa NN

Schimbari continue in viata dumneavoastra si a lui bebe. Saptamana se remarca prin numeroase jocuri noi, prin mici dureri in timpul alaptarii - cauzate de dintisorii micutului - si de comunicarea si comportamentul lui bebe fata de persoanele straine.

Saptamana 30

Pentru a dezvolta si a antrena capacitatile copilului si pentru a-i accentua disponibilitatea catre invatare prin joc, puteti introduce noi momente de joaca. Se va distra foarte mult atunci cand va veti acoperi ochii, facandu-i "bau" sau cand va veti ascunde dupa un obiect (o carte, un prosop, o hainuta de-a lui), pentru a va descoperi chipul treptat. Probabil ca va incerca sa va imite, acoperindu-si la randul sau ochii si razand vesel.

Mici neplaceri de alaptat

Daca inca va hraniti copilul la san, veti remarca faptul ca aparitia dintilor va face usor mai dificila aceasta sarcina. Bebe invata sa mestece si sa muste si va exersa aceste noi abilitati asupra sanilor dumneavoastra. Chiar daca la inceput va va gadila usor, ulterior puteti experimenta dureri ceva mai serioase. Daca radeti atunci cand va musca, bebe va considera ca obiceiul sau este amuzant si va insista. Cea mai buna metoda pentru a-l dezvata este sa-i atrageti atentia ferm ca va doare, incercand sa-l luati de la san. Dupa cateva incercari, va pricepe ce doriti sa-i spuneti si va inceta sa va muste.

Bebe ii trateaza diferit pe cei din jur

Inainte, bebe se aseza comod in bratele oricarui vizitator si nu facea diferenta intre persoanele aflate in preajma sa, cu exceptia parintilor, desigur. Bebeii acorda cea mai mare atentie oamenilor de care se simte legat si care ii sunt mereu in preajma. Atasamentul fata de mama si tata, care nu i-au tradat niciodata increderea, il va face pe cel mic sa se raporteze diferit la ceilalti. Persoanele care-i sunt cunoscute vor fi acceptate cu usurinta in mediul sau, dar vecinii sau rudele indepartate vor fi tratate cu indiferenta sau, mai grav, cu plansete si zbateri continue. Motivul este acela ca bebe invata ceva esential: persoanele sunt foarte diferite intre ele si gradul de afectiune repartizat fiecareia variaza semnificativ.

Urmeaza un alt pas, bebe descoperind ca isi poate arata lipsa de afectiune fata de diferite persoane prin intoarcerea capului, aruncarea cu obiecte etc. Chiar daca e mic, trebuie sa i se atraga atentia de fiecare data cand atitudinea sa devine usor rautacioasa.Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu