Cauta:
Saptamana 3 si 4

Saptamana 3 si 4

  Autor Echipa NN

Saptamanile 3-4 din viata bebelusului dumneavoastra va gasesc curioasa si entuziasta. Asteptati cu nerabdare semnalele lui bebe, vreti sa zambeasca, sa va vorbeasca, sa va recunoastra si sa va spuna "mama". Este mult prea curand deoarece micutul abia acum incearca un prim zambet. Nu va descurajati deoarece vizita la medicul pediatru va linisti facandu-va sa intelegeti ca "comportamentul" lui bebe este normal.

Saptamanile 3-4

Pana la sfarsitul primei luni de viata, bebelusul dumneavoastra va reusi sa-si ridice capul de jos, cand sta pe burta, mentinandu-l in aceasta pozitie timp de cateva secunde. Unii bebelusi reusesc sa-si ridice capul chiar la un unghi de 45 de grade sau mai mult. Bebelusul va incepe sa scoata si alte sunete decat "oracaielile" de pana acum, iar, daca sunteti suficient de norocoasa, veti putea sa-i surprindeti chiar o prima incercare de a zambi.

Prima vizita la pediatru

Candva in aceasta perioada, medicul pediatru va efectua primul consult, pentru a se asigura ca bebelusul se dezvolta corespunzator. Ce presupune aceasta prima vizita?
  1. Bebelusul va fi cantarit si i se vor masura lungimea si circumferinta craniana, pentru a fi introduse intr-un grafic de dezvoltare normala care va fi urmarit in lunile care urmeaza.
  2. Medicul il va ausculta la inima si la plamani cu stetoscopul, ii va palpa abdomenul si va verifica mobilitatea bratelor si picioarelor.
  3. Va verifica fontanela, pentru a se asigura ca nu se inchide mai repede decat este normal, ceea ce ar insemna ca creierul nu ar mai putea sa se dezvolte corespunzator in interiorul craniului.
  4. Daca bebelusului nu i s-a facut vaccinul impotriva hepatitei B la nastere, i se va face acum.
Cam acestea ar fi cele mai importante chestiuni pe care le va verifica pediatrul. Este posibil sa poarte o discutie cu mama despre metoda de hranire pe care a adoptat-o, despre eventuale alte probleme, fie ca sunt ale ei sau ale bebelusului. Oricum, este important de stiut ca puteti sa-i adresati orice intrebare, fara sa va fie teama ca ar putea sa fie prosteasca.

Colicii

Colicii pot aparea chiar din saptamana a treia de viata si pot dura pana pe la patru luni. Daca bebelusul plange incontinuu, ore in sir, se framanta, se ghemuieste, este nervos, are gaze, sunteti printre cei norocosi. Desi pe piata exista diverse ceaiuri anticolici, cea mai buna incercare va ramane luatul in brate si mangaielile mamei. Puteti masa burtica usor, cu miscari circulare. Desigur, nu trebuie sa disperati daca vedeti ca nimic din ceea ce faceti dumneavoastra nu il poate consola.


Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu