Cauta:
Saptamana 27

Saptamana 27

  Autor Echipa NN

Copilasii de aceasta varsta sunt foarte doritori de joaca. Este si normal! Doar au petrecut atatea luni stand doar si observand de pe margine spectacolul lumii inconjuratoare. Este foarte reconfortant sa-l observati pe bebe progresand si invatand noi abilitati si sa traiti odata cu micutul noile sale descoperiri.

Saptamana 27

Acum, sunt pregatiti sa exploreze ei insisi tot ceea ce ii inconjoara si sa ia in stapanire. Vor sa vada, sa atinga, sa guste orice vad prin preajma. Copilasii isi comunica nevoile si dorintele - uneori cu mare incapatanare - si arata limpede ce doresc si ce nu, chiar daca nu stiu sa vorbeasca pe intelesul parintilor.

Noi achizitii

Bebe se ridica in fundulet cu mare usurinta, ceea ce, daca stati sa va ganditi, reprezinta o mare izbanda. Capul celui mic reprezinta 25% din intreaga sa greutate corporala si nu e tocmai usor sa reusesti o ridicare de acest fel dintr-o data. Bebeii au o buna coordonare si dau dovada de multa vointa, mai ales ca fiecare miscare a lor reprezinta un efort constant.
Unii copilasi pot incepe deja mersul de-a busilea, o noua provocare atat pentru ei, cat si pentru parinti.

Somnul

Majoritatea copiilor de 6 luni dorm aproximativ 14 ore pe zi. Din fericire, cea mai mare parte a acestor ore este pe timp de noapte. Este posibil ca bebe sa-si adaptat deja programul de somn pentru a tine pasul cu adultii, stand mai mult treaz ziua si dormind aproape toata noaptea. Episoadele de somn diurn variaza de la copil la copil, dar majoritatea celor mici dorm, in aceasta etapa, cam trei ore si jumatate pe timpul zilei. Pentru unii, aceste ore sunt repartizate in mai multe reprize scurte. Altii aleg sa doarma la pranz doua ore si dupa amiaza o ora si jumatate-doua.

Papa bucatele

Parintii pot trece la crearea unui meniu ceva mai solid, care sa includa, poate, si bucatele de hrana, renuntand la pasarea integrala a alimentelor. Daca ii preparati hrana in casa, puteti elimina la robotul de bucatarie din procesul de pregatire si puteti pasa ingredientele cu furculita, avand grija ca bucatile sa nu fie prea mari.
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu