Cauta:
Saptamana 26

Saptamana 26

  Autor Echipa NN

Bebelusul dumneavoastra este foarte activ la aceasta varsta, cautand sa-si dezvolte capacitatile fizice si fiind pregatit sa debuteze in viata cu primele sale cuvinte articulate (care sunt mai degraba niste repetitii amuzante de silabe). Incurajati-va copilul sa-si exerseze aceste proaspat descoperite abilitati, jucandu-va permanent cu el si repetandu-i cuvinte simple.

Saptamana 26

Veti descoperi, in saptamna cu numarul 26, ca bebe este foarte sociabil, astfel ca este bine sa-i incurajati dorinta de a se intalni cu oameni si situatii noi. Copiii "mai mari sau mai mici" ii vor placea in mod special. Atentie insa! La aceasta varsta este foarte usor sa contracteze o boala contagioasa si este necesara o precautie speciala atunci cand intra in contact cu alti bebei.

Primele cuvinte?

Bebe face exercitii lingvistice si, de multe ori, nu leaga productiile sale verbale de vreo realitate. De asemenea, repetitiile sale de silabe neintelese nu sunt decat un exercitiu "dificil" in vederea pregatirii fizice si mentale pentru adevaratul limbaj, care va incepe mai tarziu. Nu ignorati insa aceste maiestrite incercari. Pentru el, limbajul este acum un joc, dar va deveni o provocare. Descrieti-i obiectele din jur, aratati-i diferite jucarii si spuneti-i diferentele dintre ele, incercati sa-i atrageti atentia asupra animalelor pe care le vede in jur (pasari, caini, pisici), aratati-i pe cer avioane sau elicoptere etc.

Felul cum ii vorbiti micutului de 6 luni este, de asemenea, foarte important. Nu-i vorbiti stalcit, peltic sau alintat. Cu cat vorbiti mai corect si pronuntati mai bine cuvintele, cu atat mai rapid va prinde din zbor cuvintele si va invata mai repede sa vorbeasca. Este bine sa-i vorbiti rar, evidentiind fiecare cuvant, si aratand catre obiectul descris, atunci cand este posibil.

Se poate ca sfarsitul acestei luni de viata a copilului sa va incante cu o surpriza placuta. El poate pronunta "ma-ma" sau "ta-ta" atunci cand va vede sau cand va doreste langa el, ceea ce inseamna ca face conexiunea dintre aceste silabe si chipul parintilor.
In aceasta etapa, se va juca des cu imperecheri de consoane si silabe, gen "bu-bu", "gu-gu".

Baita devine mai dificila

Bebe este prea mare pentru cadita in care era imbaiat pana acum, dar si prea mic pentru cada adultilor.
Pentru a alege o cale de mijloc, incepeti cu baitele in cada mare, dar cu apa putina, si primele scalde faceti-le alaturi de copilas. Oferiti-i jucarii speciale de baie, pentru a sta cuminte si a nu agata sampoanele si buretii asezati pe marginea cazii. Daca il sperie dusul, asezati mana deasupra capului de dus atunci cand il clatiti, pentru ca atingerea stropilor de apa sa nu fie prea iritanta.
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu