Cauta:
Saptamana 23

Saptamana 23

  Autor Echipa NN

Cu cat creste mai mult, micutul dumneavoastra va va ocupa mai mult timp. Clar dumneavoastra, in calitatea de mamica, veti fi cea mai preferata persoana din viata micutului. Ce inseamna acest lucru? Ca bebe vrea sa stea si sa se joace numai cu mami!

Saptamana 23

In fiecare zi aproape, bebelusul dumneavoastra invata tot felul de lucruri noi si are din ce in ce mai multe reusite, fie ca este vorba despre faptul ca se deplaseaza de unul singur cativa centimetri sau ca incepe sa scoata sunete mai apropiate de cele utilizate in limbajul adultilor. Chiar daca primele cuvinte adevarate pe care le va rosti nu vor sosi decat peste cateva luni bune, merita sa va bucurati impreuna de aceste prime incercari de a comunica.

Mami, preferata

Cam in aceasta perioada veti incepe sa observati ca bebelusul va va face sa intelegeti care sunt lucrurile pe care le apreciaza si cele care ii displac. Chiar daca si pana acum i-au facut placere atingerea dumneavoastra si "conversatiile" cu dumneavoastra, de-acum incolo va demonstra inca si mai puternic preferinta pe care o are pentru "mami", mai presus de orice altceva. Desigur, oricat de magulitor ar fi, exista si o parte negativa a acestui comportament, si anume ca nu veti mai reusi sa iesiti din raza lui vizuala si nu va mai accepta asa de usor sa fie supravegheat de altii, in locul dumneavoastra. Odata cu preferinta foarte evidenta pentru dumneavoastra, va incepe sa isi manifeste dezaprobarea fata de straini sau fata de fetele noi. 

Mancare preparata in casa sau din comert?

Intotdeauna va exista aceasta dezbatere, intre sustinatorii hranitului cu mancare preparata in casa si cei ai mancarii pentru bebelus care se gaseste in comert. Desigur, majoritatea mamicilor si-ar dori sa culeaga ele insele legumele proaspete din gradina, sa le curete cu grija de coaja, sa le fiarba la aburi si sa le paseze cu robotul de bucatarie. Din pacate, acest lucru nu este posibil, in conditiile in care timpul pe care il are la dispozitie aceeasi mamica este extrem de limitat. Pe de alta parte, in general, mancarea din supermarket nu are zaharuri adaugate sau sare, ceea ce o face aproape la fel de buna pentru bebelus ca si cea facuta de dumneavoastra. In plus, si mai convenabil, borcanasele de mancare reprezinta portii aproximative pentru o masa, asa incat, spre deosebire de atunci cand faceti singura mancarea micutului, nu o sa fie nevoie sa aruncati nimic.


Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu