Cauta:
Saptamana 20

Saptamana 20

  Autor Echipa NN

De la saptamana la saptamana, bebelusul dumneavoastra invata lucruri noi, se deprinde cu mediul inconjurator si este din ce in ce mai activ. Cam in aceasta perioada - saptamna cu numarul 20 - , incepe sa reuseasca sa se coordoneze mai bine. Poate chiar sa mute o jucarie dintr-o mana intr-alta.

Saptamana 20

De asemenea, tot in aceasta saptamna, micutul poate sa arunce jucariile mai departe decat se poate intinde sa le ajunga, sa vada daca reuseste sa le recupereze singur sau daca va poate face pe dumneavoastra sa i le inapoiati. Unul dintre cele mai reusite trucuri pe care le invata in aceasta perioada este sa ridice manutele in sus atunci cand vrea sa fie luat in brate. Eficient, nu?

Indepartati pericolele din casa!

Cum bebelusul este din ce in ce mai pus pe treaba, incepand sa capete o oarecare autonomie in miscare, este important sa analizati posibilele riscuri din casa, inainte ca el sa ajunga la etapa in care se va putea deplasa singur, de-a busilea. Cea mai buna metoda este sa va puneti in locul lui, la propriu, asezandu-va pe jos, pentru a obtine perspectiva pe care o are el. Mutati toate obiectele pe care le poate ajunge si care l-ar putea rani, cum ar fi bibelouri, vaze, ghivece cu flori etc. Asigurati sertarele de jos si acoperiti colturile mobilierului cu coltare speciale pentru bebelusi. Cumparati dispozitive de siguranta pentru blocarea prizelor si montati-le, pentru a elimina riscul de electrocutare.

In lupta cu diversificarea

Diversificarea continua, uneori nu atat de bine pe cat ati fi sperat. Nu trebuie sa disperati, pana la urma, va accepta toate alimentele, sau o mare parte din ele, daca aveti rabdare si tact. Un truc ar fi sa incercati sa-i oferiti un aliment nou dimineata, cand este odihnit si mai dispus sa incerce lucruri inedite. In plus, puteti sa urmariti pe parcursul zilei eventualele efecte pe care le-a produs introducerea noului aliment. Daca nu doreste sa accepte din prima alimentul pe care l-ati ales, nu insistati. Puteti incerca din nou peste cateva zile cand este posibil sa aveti mai mult succes. De asemenea, este indicat sa amestecati o proprtie mica din noul aliment cu un alt aliment pe care deja il accepta si sa cresteti treptat proportia.


Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu