Cauta:
Saptamana 19

Saptamana 19

  Autor Echipa NN

Bebe creste pe zi ce trece si incepe sa-ti bucure privirea si sufletul prin evolutia sa. Ai inceput deja diversificarea iar micutul a prins puteri de joaca si joaca. Tot acum puteti incepe si introducerea canutei in viata bebelusului. Exista canute speciale pentru nou-nascuti, usoare, din materiale de calitate, ideale pentru sucurile naturale din morcovi sau pentru laptic si apa.

Saptamana 19

Cam din aceasta perioada, bebelusul va incepe sa-si foloseasca picioarele mai mult. Poate sa se ridice vertical, sustinut de dumneavoastra, impingand cu forta in podea. Este posibil sa reuseasca si singur, tinandu-se de mobila din casa. Aceste exercitii ii vor fi de folos peste cateva luni, cand va reusi sa mearga singur si chiar sa alerge. Dumneavoastra trebuie sa-l incurajati si sa-i aratati ca eforturile lui nu sunt in zadar, bucurandu-va la fiecare reusita.

Bautul din canuta

Deja a sosit momentul in care ati putea sa incercati sa-l obisnuiti sa bea din canutele speciale pentru bebelusi. Desi poate parea o idee buna sa puneti in canuta lapte - fie de la dumneavoastra, daca alaptati, fie cu formula lapte praf -, de fapt nu este. Este posibil ca el sa nu fie de acord sa depuna efort pentru ceva care, pana acum, putea fi obtinut foarte usor. In loc, ati putea sa-i oferiti sucuri de fructe, de morcovi sau apa. Noutatea gustului poate sa-l atraga mai mult decat credeti si, in plus, este util si pentru procesul de diversificare pe care l-ati inceput. Oricum, in general, copiii se bucura de independenta pe care le-o ofera un recipient pe care pot sa-l manevreze fara ajutorul adultilor.

Cat trebuie sa doarma la aceasta varsta?

La aceasta varsta, bebelusul incepe sa doarma mai putin in timpul zilei, petrecand, in schimb, mai multa vreme jucandu-se. Fie ca doarme de mai multe ori pe zi, in reprize de o jumatate de ora, o ora, fie ca doarme de doar doua ori pe zi, dar mai mult, important este cat doarme in total in douazeci si patru de ore. Pentru aceasta varsta, "norma" ar fi de aproximativ 14 ore, dar si aceasta este o medie consultativa, pentru ca fiecare copil este diferit. In orice caz, daca dumneavoastra considerati ca bebelusul nu doarme suficient, cel mai indicat ar fi sa discutati despre asta cu un medic pediatru.
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu