Cauta:
Saptamana 13

Saptamana 13

  Autor Echipa NN

Tinerele mamici, mai ales cele aflate la primul copil, isi pun tot felul de intrebari relative la dezvoltarea bebelusului lor. Vor sa inteleaga tot mai bine, pe fiecare saptamana, care sunt semnalele lui bebe si ce anume inseamna ele.

Cum bebe evolueaza spectaculos in primul sau an de viata, cel mai bine este sa aflati raspunsurile la toate intrebarile care va nelinistesc pas cu pas, saptamana cu saptamana.Va invitam in saptamana cu numarul 13!

Semne ale pregatirii dintisorilor

Unii sugari pot manifesta in jurul acestei varste semne precoce de aparitie a dintisorilor. Acestea pot fi recunoscute cu usurinta si se rezuma, in general, la: salivare abundenta, tendinta de a duce la gura si musca obiectele din preajma sau chiar manutele proprii, dureri etc. Totusi, chiar daca simptomele apar deja, pana la ivirea primului dinte vor mai trece doua-trei luni. In orice caz, este bine sa fiti pregatiti pentru durerile nocturne si pentru plansete pe timp de zi si sa fiti gata sa-i administrati tratamentele corespunzatore: geluri de calmare, ibuprofen sau paracetamol sirop (in cazul in care bebe nu suporta medicamentele administrate oral, puteti incerca supozitoarele calmante), masaj general etc.

Ce mai e nou?

Copilasul dumneavoastra incepe deja sa va rasplateasca eforturile depuse pana acum pentru el si este posibil sa se hotarasca sa doarma mai mult sau poate chiar toata noaptea. Este momentul pe care il asteptati de foarte multa vreme, asa ca bucurati-va de aceasta pauza binevenita si de un somn mult mai confortabil. Micul organism al sugarului incepe, deci, sa se adapteze programului de alternante diurn-nocturn si bebe va incepe sa pape si sa "stocheze" mai multa hrana seara, pentru a reusi sa parcurga toata noaptea fara a se mai trezi pentru masa. Trebuie sa-i intelegeti incetineala adaptarii. In burtica, cel mic manca si dormea atunci cand simtea nevoia, la intervale mult mai scurte de timp, fara sa tina cont ca in lumea de afara e noapte sau zi.

Bebe are miscari nesigure?

Poate ati observat ca bebelusul dumneavoastra nu-si coordoneaza foarte bine miscarile. Atunci cand incearca sa prinda ceva intre manute, nu-i reuseste de fiecare data. Ce sa insemne asta? Oare bebelusul are vreo problema? Deloc! La 3 luni, copiii nu sunt capabili sa realizeze cum trebuie coordonarea ochi-mana. Nu trebuie sa va ingrijorati. Cu timpul, acest lucru se va rezolva.


Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu