Cauta:
Saptamana 12

Saptamana 12

  Autor Echipa NN

Bebelusul este deja mare. Ia in greutate, creste in lungime si reuseste sa va surprinda din ce in ce mai mult. Este momentul in care puteti continua jocurile cu bebelusul si in care el va va cunoaste din ce in ce mai bine. Se pare ca micutul a pornit pe un drum foarte bun: cel al dezvoltarii armonioare.

Eritemul fesier

Majoritatea copiiilor manifesta o iritatie de scutec de cel putin doua-trei ori de-a lungul perioadei petrecute in pampersi. Este o afectiune dureroasa pentru copil si care are consecinte serioase si asupra emotiilor mamicii, pentru ca, desi de cele mai multe ori nu are efecte dramatice, aceasta prezinta un aspect foarte inspaimantator la prima vedere.

Aceasta afectiune poate aparea atunci cand sugarul nu este schimbat destul de des, atunci cand bebe are o reactie alergica la mancare sau sucuri (in cazul copiilor mai mari) sau in cazul in care copilul are scaune moi (rezultat al unei alimentatii necorespunzatore a mamicii care alapteaza).

Schimbatul copilului mai des, folosirea cremelor si a pudrei de talc, evitarea scutecului de unica folosinta (prin lasarea sugarului gol, in limita posibilului, sau infasarea intr-un cearsaf curat, asezat mai larg) sunt solutiile la indemana si cu rezultate rapide.

Ce mai e nou?

Daca asezati copilul - desigur, bine sustinut - in pozitie bipeda, isi poate sprijini greutatea pe picioare, desi este inca extrem de nesigur.

Ce mai trebuie sa stiti?

Poate va intrebati cat de des ar trebui sa duceti copilul la vizitele medicale. Daca doriti sa aflati amanunte despre starea generala de sanatate a sugarului sau vreti sa descoperiti daca a luat corespunzator in greutate, aceste lucruri se verifica, de obicei, la momentul programarii pentru vaccinurile obligatorii. Si cum acestea se petrec oricum la fiecare doua-trei luni, daca nu aveti alte motive de ingrijorare, este recomandat sa nu stresati bebelusul cu vizite foarte dese la medic.
Examinarile si vaccinarea se fac la 2, 4, 6, 9 si 12 luni.

Cantarirea si masurarea

In rest, pentru cantarire, este recomandat sa achizitionati un cantar special pentru bebe si sa masurati copilasul acasa, cu ajutorul unui centimetru clasic. Cantarirea se face de obicei o data pe saptamana, inainte de baia de seara si de masa, sugarul fiind pozitionat mereu cu capul in aceeasi directie, pentru a evita aparitia unor diferente de gramaj prea mari de la o cantarire la alta. Masurarea se face prin intinderea picioarelor atat cat este posibil, fara fortare, si masurarea din crestetul capului pana la talpi.

Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu