Cauta:
Femeie de cariera

Femeie de cariera

  Autor Laura Maria Iorga
Vizualizari: 11340
Data: 17.02.2009

Traim intr-o lume a barbatilor guvernata de femei. Tot mai multe femei reusesc in domenii destinate initial in exclusivitate barbatilor. Intalnim femeia presedinte de stat, femeia secretar de stat, femeia ministru sau prim-ministru. Reprezentantele sexului frumos (pentru ca despre sexul slab nu mai poate fi vorba) conduc afaceri de success, coordoneaza proiecte, elaboreaza strategii, calatoresc pe Luna, scriu romane, fac experimente, se uimesc pe ele insele prin creativitate, perspicacitate, determinare si talent. Traim intr-o epoca in care femeia si-a depasit de mult timp conditia. Femeia docila, casnica, preocupata doar de cresterea copiilor si de treburile cotidiene nu mai este decat un mit. Nu mai accepta doar rolurile de gospodina si de mama, pentru ca isi cunoaste potentialul, are incredere in fortele proprii, vrea sa fie independenta din punct de vedere financiar , vrea sa fie valorizata, sa fie apreciata de ceilalti si de ea insasi.

Femeia mileniului III stie ce vrea si cum sa obtina ceea ce vrea. Este inteligenta, independenta, diplomata, are atitudine, initiativa , standarde ridicate si verticalitate. Nu accepta compromisuri majore. Personalitate, ambitie, hotarare, perseverenta, spontaneitate , inventivitate sunt doar cateva trasaturi ale femeii moderne. Se considera egala barbatului si se asteapta sa fie tratata ca atare. Femeile au un cuvant de spus si scopuri de indeplinit. Au venituri importante, preocupari remarcabile, pareri respectate, nume sonore in lumea oamenilor de success. Vor sa fie auzite, stiu cum sa se faca ascultate si de ce vor sa fie ascultate. Au opinii pertinente si solutii viabile pentru problemele de orice natura. Sunt cunoscute si recunoscute in cercurile in care isi desfasoara activitatea.

Femeia moderna are cunostinte din mai multe domenii si se informeaza continuu. Stie cum sa incheie o afacere, cum sa creasca profitul si sa reduca eventualele pierderi, cum sa speculeze o circumstanta favorabila, dar stie aproape totul si despre educarea copiilor, despre diversificarea alimentatiei, bolile copilariei, dezvoltarea copilului in fiecare etapa a vietii lui. Crede ca o femeie implinita este de regula si mama. Poate insa o femeie de cariera sa fie si o mama buna, iubitoare, dedicata?

Cum isi stabileste prioritatile?
Isi permite o femeie de succes sa-si plimbe copilul prin parc, sa-l duca la gradinita, sa mearga la serbarile scolare, sa-l ajute la pregatirea temelor si sa aiba nopti albe atunci cand puiul este bolnavior? Are timp si rabdare sa-i raspunda la toate intrebarile, sa-i pregateasca felul de mancare preferat, sa-i citeasca o poveste inainte de culcare si sa ia parte la toate episoadele memorabile din viata lui? Desigur ca o femeie de cariera are in permanenta o armata de persoane in preajma, dar pot acestea sa compenseze lipsa mamei de langa copil?

In balanta fericirii si a implinirii atarna mai greu incheierea unor tranzactii, initierea unor proiecte, doborarea unor recorduri, emiterea unor idei care sa revolutioneze lumea sau rasuflarea linistita a unui bebelus adormit la san, un picnic cu familia, prima serbare a copilului , glasciorul dulce al unui pui de om care te striga “mama”? Poti compara astfel de lucruri? Stii care iti poate oferi satisfactii mai mari daca nu le-ai incercat pe fiecare in parte? Ce ramane pana la urma in bagajul cu amintiri? Ce te face sa simti ca viata ta are un sens bine definit? Ce te determina sa te simti cu adevarat FEMEIE? Este timpul pierdut cu treburile casnice un timp castigat pentru cei dragi, alaturi de cei dragi?

Cariera sau familia? Amandoua?
Fiecare femeie cunoaste masura fericirii personale si are propriul sistem de valori, pe care il respecta pentru a putea sa se simta oricand ea insasi si pentru a se putea iubi asa cum este. Fiecare femeie apreciaza intr-un anumit fel momentele importante din viata, stie care conteaza cu adevarat si care merita efortul de a fi trait.

Un articol scris de lauraiorga, membru NN

Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
2 comentarii
  • a spus
    miercuri, 08.04.2009
    Frumos articol. [ ... ]
  • a spus
    sâmbătă, 04.04.2009
    Bine scris Laura,asa este fiecare femeie apreciaza ce este important in viata ei. [ ... ]
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu