Cauta:
De ce sa apelezi la serviciile unui comisionar vamal?

De ce sa apelezi la serviciile unui comisionar vamal?

  Autor A. Lazaroiu Data: 28.09.2015

Serviciile unui comisionar vamal sunt indispensabile oricarei companii ce are ca obiect de activitate importul sau exportul unor bunuri, materiale sau marfuri in general. Cu ajutorul persoanei juridice care poarta numele de comisionar vamal - in aceasta situatie - o firma va putea efectua vamuirea marfurilor intr-un mod eficient si corect, deoarece actele si toate cele cate sunt necesare procesului mai sus amintit vor fi intocmite si rezolvate de catre un comisionar vamal, iar experienta in domeniu reprezinta un mare avantaj pe care orice companie trebuie sa il aiba in vedere. 

Este important de stiut ca exista doua mari tipuri de reprezentari pentru operatiunile vamale: cea directa caz in care un comisionar vamal actioneaza in numele si pe baza unei alte persoane si cea indirecta in care comisionarul actioneaza in numele sau, dar pentru alta persoana. Acesta va duce la bun sfarsit procesul de completare a datelor necesare si totodata va calcula si sumele care sunt datorate statului ca urmare a importului sau exportului. Prin urmare, un comisionar vamal ofera servicii foarte importante ce au rolul de a facilita si de a ajuta compania in cauza.

Pe langa experienta in domeniu ce reprezinta unul dintre cele mai mari avantaje, un comisionar vamal trebuie sa indeplineasca si alte conditii pentru a fi sigur ca ofera servicii de calitate. De exemplu, acesta va trebui sa detina spatii de depozitare in care marfurile vor fi conservate si pastrate corespunzator fara a fi deteriorate. Mai mult decat atat, un comisionar vamal va trebui sa detina si sa opereze echipament special destinat manipularii marfurilor si totodata sa aiba angajati care sunt specializati in acest domeniu. 

Persoana juridica mai sus amintita are obligatia de a declara marfurile in detaliu precum si obligatia de a despacheta marfa pentru a o prezenta autoritatilor, iar ulterior de a o impacheta inapoi fara a-i aduce stricaciuni de orice fel. Cu alte cuvinte, un comisionar vamal are un rol bine stabilit, iar serviciile sale sunt indispensabile procesului de import - export, indiferent de domeniul de activitate al unei companii. 

Foarte pe scurt, un comisionar vamal nu este altceva decat un intermediar intre o firma ce importa sau exporta si vama. Acesta se ocupa de toate actele si documentele necesare si plateste taxele aferente acestui proces in cazul in care plata nu a fost facuta de catre cel care efectueaza practic operatiunea. Odata ajuns in situatia de a importa sau exporta va trebui sa optezi si pentru serviciile unui comisionar vamal, asadar ia in considerare toate cele mentionate mai sus. 

Avand in vedere ca sarcina unui comisionar vamal nu este chiar foarte usoara, inainte de a opta pentru serviciile sale trebuie sa ai convingerea ca va duce la bun sfarsit vamuirea marfurilor, iar experienta in domeniu este unul dintre aspectele importante. 
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu