Cauta:
O noua experienta - zapada

O noua experienta - zapada

  Autor Echipa NN Data: 10.01.2011

A nins si orasul este acoperit de zapada. Bebe priveste pe geam fulgii mari si, bucuros nevoie mare, este gata de prima lui excursie pe albul pufos cazut pe strazi.
Daca a invatat sa mearga, copilasul este pregatit sa faca si primul bulgare sau primul om de zapada. Cum decurge aceasta intalnire magica?

Primii pasi

Inainte de a iesi afara, imbracati-l intr-o salopeta calduroasa, puneti-i botinele imblanite, fularul si caciula. Nu uitati de ochelarii de soare. Sunt indispensabili! Acum, sunteti gata pentru aceasta aventura palpitanta. Cu pasi ezitanti, copilul va merge incetisor prin zapada. Pentru el, acest prim contact este derutant. Aluneca, isi pierde echilibrul... mersul e mai dificil. Dar se va obisnui repede cu aceasta senzatie si isi va regasi stabilitatea.

Unde sunt picioarele?

Il va amuza foarte mult faptul ca talpile sale fac zapada sa scartaie si bocancii ii dispar sub nea. Trebuie sa-si schimbe metoda de mers. Va trebui sa ridice mai sus genunchii. Urmeaza o alta surpriza: pasii sai lasa urme pe omat si deseneaza un lung drum. Dupa  ce face aceasta descoperire, este momentul s-o testeze. Incurajati-l sa se intoarca inapoi pe urmele sale, sa inchipuie un alt drum din mici talpite... Zapada este o continua sursa de amuzament.

Zapada este magica

Foarte repede, bebe va dori sa atinga neaua. Cu manusile in manute, va putea strange in pumni cristalele de omat si va afla ca, pufoasa si usoara, zapada este efemera. Se topeste la contactul cu... orice. Si totusi, va invata sa faca un bulgare, sub indrumarea mamicii sau a tatalui.

Prima bataie cu bulgari

Tasata in maini, neaua se transforma intr-o materie solida. Iata o noua experienta cu mari promisiuni pentru distractii viitoare. Spre deosebire de  minge, bulgarele va ateriza in locul tintit. Prima bataie cu bulgari poate incepe. Dupa ce se va antrena suficient pentru a-si coordona bratele, copilul dumneavoastra va putea sa se concentreze asupra unei tinte. Totusi, va reusi sa-si indrepte proiectilele cu o mai mare precizie abia catre varsta de 3-4 ani.

Omul de zapada

Acum, ca stie faptul ca zapada poate deveni compacta si omogena, este momentul propice pentru a-i arata cum se face un om de zapada. Faceti un mic bulgare si rostogoliti-l prin neaua pufoasa. Primul rotund va fi corpul omului de zapada. Ajutati-l sa formeze un alt bulgare, care va deveni capul. Nu conteaza ca bebe nu va reusi sa creeze un rotocol perfect. Pentru a deveni un adevarat prieten... inghetat, omul de zapada are nevoie de ochi, nas si palarie. Incet-incet, omuletul va prinde viata si copilasul dumneavoastra va fi teribil de incantat de propria opera.


Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
1 comentarii
  • a spus
    miercuri, 12.01.2011
    A fost asa de fericita la ultima zapada din apropierea Anului Nou ca nu puteam s-o mai bagam in [ ... ]
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu