Cauta:
Etape in dezvoltarea copilului mic - pagina 2

Copii  Copii - rss

Etape in dezvoltarea copilului mic

  Autor Echipa NN Data: 14.04.2005

Etape in dezvoltarea copilului mic
straine care se manifesta prin anxietate la necunoscut. (Varsta maximei anxietati descrisa de R.Spitz la 8 luni), este un exemplu remarcabil.
 • Dezvoltarea se realizeaza cu precadere in context social
  Interactiunea copilului cu adultul care-I acorda ingrijiri se incheaga in relatia de Atasament. John Bowlby descrie relatia de atasament si procesualitatee acesteia ca si separarea ce ar putea fi considerat procesul invers, acestea sunt reciproce si al doilea nu se poate realiza fara primul. Ambele sunt constructive pentru dezvoltarea individuluisi devastatoare in structura psihologica prin lipsa lor. Daca Bowlby descria relatia de atasament ca precadere in « blocul » mama-copil, Colwyn Traverthen si Martin Richards descriu realizarea atasamentului in situatia existentei mai multor persoane care acorda ingrijiri copilului, conditionat insa de consecventa si constanta acestor persoane care interactioneaza rutinard, adica emntin acelasi stil de ingrijire sensibil la reactiile copilului.
 • Reactiile in familie

 • Atasamentul intial intre copil si parinti .
  Relatiile se cimenteaza sau se distrug in mica copilarie (Bettelheim 1969) Cercetarile in compartimentul de atasament precoce subliniaza importanta experientelor interactive mutuale, reciproce la varstele precoce atat pentru copil cat si pentru mama si o perioada critica pentru stabilirea atasamentului mama-copil a fost demonstrat (Goldberg 1977)
  Cercetari recente in sindromul de esec de crestere, abuz, accidente multiple au sugerat ca aceasta se petrece i contextul esecului in relatia de atasament dintre mama si copil. Agitatia si grija generate in timpul sarcinii serveste la energizarea in perspectiva a mamei si tatalui catre adaptarea spre noul nascut ce va veni. Energia pentru atasamentul fiecarui copil ca individualitate este sustinuta din timpul sarcinii
 • Relatia totala a familiei este complexa
 • Se stie ca relatia de ingrijire a mamei creste potentialitatea operationala intelectuala a copilului, ca o functie numita preadaptiva prin explorari si experiente, printr-o crestere a constientei la necunoscut. Reducerea riscului de intarziere mentala.
  Acestea fac sa para ca este o corelatie directa intre capacitatea cognitiva a copilului si forta atasamentului in termenii capacitatii lor, de a se relationa cu obiecte, de a procesa informatia de ceea ce este in jur sid e a invata
 • Tatal este important ca model de a stapani agresiunile, temerile, fricile si jocul. Este nevoie de a se sti mai mult despr rolul tatalui, bunicilor in dezvoltarea copilului mic.Trebuie tinut cont de rolul in fiecare faza a dezvoltarii copilului, a ponderii lor in structurarea experientelor copilului. Toate aceste relatii formeaza o matrice prin care copilul integreaza ce este in jur.
  Toate cunostintele in detaliu vor sustine cadrul care produce sanatatea dezvoltarii si vor selecta ce este de inlaturat.


  Read the English version of this article: Stages in the Development of Toddlers
 • Adauga un comentariu in forumul la cafenea
  Comentarii
  3 comentarii
  • a spus
   sâmbătă, 16.05.2009
   ar fi frumos sa auzim si o parere personala despre articol nu numai ca vi s-a parut bun sau [ ... ]
  • a spus
   joi, 14.05.2009
   bun articol [ ... ]
  • a spus
   miercuri, 28.01.2009
   e bine de stiut . sunt f utile sfaturile [ ... ]
  [ cont nou ]    [ parola mea ]

  Tine-ma minte
  Contul meu