Cauta:
20 reguli pentru prepararea biberonului

20 reguli pentru prepararea biberonului

  Autor Echipa NN Data: 17.06.2011

20 reguli pentru prepararea biberonului

Pentru a proteja cat mai bine sanatatea copilasului si pentru a evita posibilele infectii, este necesar sa urmati cateva recomandari absolut necesare privind pregatirea, conservarea si manipularea biberonului. Urmati aceste reguli pas cu pas, pentru ca micul dumneavoastra pui sa-si savureze fara riscuri masa si sa doarma linistit.

Puteti printa aceste reguli si le puteti afisa pe frigider, pentru a le avea mereu sub ochi.

  • Pregatiti dozele necesare de lapte si efectuati prepararea intr-un spatiu curat, de preferat pe un blat de lucru bine spalat in prealabil.
  • Lapticul trebuie baut in decurs de cel mult o ora.
  • Laptele neterminat pana la trecerea acestui rastimp trebuie aruncat. Atunci cand biberonul a fost reincalzit (din diferite motive), timpul se reduce la jumatate de ora.
  • Nu incalziti biberonul la cuptorul cu microunde. Motivele sunt cel putin doua: caldura nu este raspandita omogen si exista riscul de arsuri; in plus, microundele distrug calitatile nutritive ale laptelui.
  • Utilizati incalzirea clasica la baie de abur (pentru laptele muls) sau fierberea si racirea apei pentru laptele-formula.
  • Nu este indicat sa reincalziti laptele atunci cand vi se pare rece. El poate fi consumat de bebe la temperature ambianta.
  • Agitati biberonul pentru a amesteca laptele praf cu apa si pentru a omogeniza temperatura laptelui.
  • Verificati temperatura turnand o picatura de lapte pe incheietura mainii dumneavoastra.
  • Preparati biberonul inainte de consum; evitati sa faceti lapticul in avans.
  • Respectati numarul de doze indicat pe ambalaj si folositi numai lingura de dozaj din cutia de lapte.
  • La fiecare doza de lapte, adaugati 30 ml apa.
  • Inchideti bine cutia dupa fiecare utilizare.
  • Daca folositi apa minerala, alegeti varianta demineralizata si dintr-o sursa naturala indicata pe sticla.
  • Nu preparati biberonul cu apa dintr-o sticla deschisa de mai mult de 24 de ore.
  • Daca alegeti prepararea laptelui cu apa de la robinet, lasati intotdeauna apa sa curga cateva secunde, inainte de a o pune in vasul de fierbere.
  • Folositi numai apa rece.
  • Spalati bine teava si robinetele chiuvetei.
  • Pastrati chiuveta si spatiul de lucru curate.
  • Sterilizati intotdeauna biberoanele si folositi-le imediat dupa sterlizare.
  • Dupa masa, inmuiati recipientele si accesoriile in apa calda cu detergent de vase, spalati-le bine cu o perie speciala si clatiti cu apa rece.
Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
2 comentarii
  • a spus
    marşi, 05.07.2011
    Noi folosim o solutie de sterilizat la rece, de la chicco. Solutia este in jur de 23 de lei si te [ ... ]
  • a spus
    luni, 04.07.2011
    Eu sterilizez cate 6 biberoane odata, prin fierberea lor, pt. toate cele 6 mese din cursul celor 24 [ ... ]
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu