Cauta:
Sarcina si alergiile

Sarcina si alergiile

  Autor Echipa NN Data: 17.08.2011

Sarcina si alergiile
Alergiile sunt o problema oricand, insa pot deveni mai serioase atunci cand sunteti insarcinata. Alergiile survin atunci cand sistemul imunitar reactioneaza la o substanta ca si cum ar fi daunatoare, iar corpul elibereaza substante chimice care sa combata aceasta substanta. Reactiile cele mai obisnuite includ nasul care curge si este infundat, stranutul, mancarimi ale ochilor si ale urechii interne. Aproape 10% din totalul femeilor insarcinate sufera de alergii sezoniere, care sunt declansate de polenul din iarba, fan, copaci, sau din gazon.

Daca luati medicamente antialergice, nu trebuie sa presupuneti automat ca tratamentul poate fi urmat si cand sunteti insarcinata. Unele tipuri de medicamente antialergice nu sunt indicate, mai ales ca multe medicamente antialergice reprezinta combinatii de alte cateva medicamente, in legatura cu care ar trebui sa fii prevazatoare pe timpul sarcinii. Cel mai bine este sa aveti o discutie cu medicul despre medicamentul antialergic pe care il luati, fie ca este cu reteta sau nu, inclusiv despre spray-urile de nas.

Printre medicamentele care sunt sigure de folosit pe perioada sarcinii se numara antihistaminele si decongestionantii. Discutati cu medicul ce medicamente sunt cele mai sigure pentru dumneavoastra daca aveti probleme cu alergiile. 

Desigur, cea mai buna cale de a lupta impotriva alergiilor este sa incercati sa evitati alergenii care le declanseaza. De exemplu, daca va deranjeaza praful, tineti ferestrele inchise si evitati activitatile in exterior dimineata, cand polenul este, de obicei, cel mai daunator. Puneti-va o masca de gura atunci cand dati cu aspiratorul. Folositi un umidificator daca locuiti intr-un climat foarte uscat. Consumati multe lichide.

Desi, in general, alergiile se agraveaza pe timpul sarcinii, unele femei mai norocoase observa ca alergiile evolueaza inspre bine atunci cand sunt insarcinate, iar simptomele nu mai sunt asa de grave. Anumite probleme pe care le-au avut inainte de a ramane insarcinate nu le mai deranjeaza acum. Desigur, nu trebuie sa va bazati pe asta, si sa va ingrijiti ca alergia dumneavoastra sa nu se agraveze.

Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu