Cauta:
Cum afli daca bebelusul are o infectie la ureche?

Cum afli daca bebelusul are o infectie la ureche?

  Autor Echipa NN Data: 05.12.2011

Cum afli daca bebelusul are o infectie la ureche?
Infectiile localizate la nivelul urechilor sunt in general foarte dureroase, dar pentru mamici este greu sa identifice problema atunci cand copilasul este prea mic pentru a spune, altfel decat prin plasete, ce il deranjeaza. De multe ori, infectiile de acest tip se descopera numai dupa ajungerea in cabinetul pediatrului, fie in urma simptomelor manifestate (plans, nervozitate, tulburari ale somnului, semne de raceala), fie pentru un control de rutina.

In schimb, este posibil sa preveniti aparitia unor astfel de probleme prin cateva masuri deloc complicate.

Nu fumati
Fumul de tigara reprezinta un factor iritant al cailor respiratorii si poate cauza umflarea trompei lui Eustache. De aceea, evitati sa fumati in casa sau in masina, aerisiti hainele imbacsite de fum si nu duceti copilul in locaruri unde se fumeaza, chiar daca exista si aer conditionat.

Preveniti gripa si racelile
In lunile de iarna, atunci cand este sezonul de varf al gripelor si racelilor, luati-va cateva masuri de precautie. Spalati-va des pe maini, evitati pe cat posibil contactul cu alti copilasi posibil infectati si faceti celui mic un vaccin anti-gripal. Prevenarul, solutie injectabila impotriva meningitei, a pneumoniei, otitei medii etc., este de asemenea recomandat.

Hraniti sugarul la san
Se stie ca alaptatul natural este o metoda imbatabila de a intari sistemul imunitar al sugarului si expertii sustin ca printre efectele benefice ale hranirii la san se afla si avantajul unei scaderi a riscului ca bebe sa dezvolte infectii ale urechii. 

Pozitia de alaptare
Se pare ca, in timpul hranirii cu lapte - la san sau biberon - este recomandat ca bebe sa nu fie tinut in pozitie orizontala, pentru a impiedica laptele sa patrunda in trompa lui Eustache si de acolo in urechea medie, sporind riscul de infectare. Incercati sa tineti sugarul nu drept, ci usor inclinat, iar cand bebe este destul de mare pentru a sta in fundulet, incercati aceasta pozitionare.

Rolul suzetei
Unele studii recente pretind ca exista o legatura directa intre utilizarea frecventa a suzetei la copiii peste 6 luni si aparitia infectiilor de ureche. Se pare ca motivul ar fi acela ca o suzeta care contine bacterii - evident, insuficient sterilizata sau spalata - poate provoca o infectie la ureche, de vreme ce gura si urechea sunt conectate.

 


Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu