Cauta:
Comunicarea cu medicul in timpul sarcinii

Comunicarea cu medicul in timpul sarcinii

  Autor Echipa NN Data: 31.08.2011

Comunicarea cu medicul in timpul sarcinii

Comunicarea dintre dumneavoastra si medic este extrem de importanta, pentru ca ingrijirea de care veti beneficia sa mearga perfect. Atunci cand este vorba despre chestiuni legate de sanatate specific femeiesti, o comunicare eficienta va poate ajuta sa treceti mai repede peste niste chestiuni personale legate de sarcina, de sexualitate si de intimitate. Merita sa faceti eforturi pentru a gasi un medic cu care sa puteti stabili o astfel de relatie.

Intalniti-va la jumatatea drumului

Pentru o relatie doctor-pacient de succes, dumneavoastra si medicul trebuie sa fiti dispusi sa incercati sa va intelegeti si sa va respectati unul pe celalalt. Pe masura ce programul medicilor devine tot mai agitat si sunt nevoiti sa trateze din ce in ce mai multi pacienti, comunicarea poate deveni mai dificila pentru ca este posibil ca medicul sa aiba mai putin timp pe care sa vi-l dedice. Pentru a putea avea parte de cea mai buna ingrijire posibila, trebuie sa gasiti un medic in compania caruia sa va simtiti bine si cu care sa puteti comunica cu usurinta si eficient.

Asigurati-va ca medicul stie totul despre starea dumneavoastra de sanatate

Pentru a putea beneficia de cea mai buna ingrijire posibila, dumneavoastra trebuie sa fiti un pacient model. Trebuie sa urmati indicatiile medicului. Daca aveti intrebari sau nu sunteti de acord cu ceva, nu ignorati sfatul care vi se ofera. Mai bine puneti-l in discutie. Cand vi se recomanda un test sau o examinare, intrebati de ce trebuie sa-l faceti. Nu ascundeti nicio informatie, chiar daca considerati ca este stanjenitoare. Spuneti-i medicului tot ce trebuie sa afle despre dumneavoastra. In acest fel, el va avea la dispozitie toate informatiile de care are nevoie pentru a va putea oferi cea mai buna ingrijire posibila. Mergeti la control pregatita cu intrebari pe care vreti sa le discutati. Notati si raspunsurile pe care le primiti sau rugati-l pe partenerul dumneavoastra sa va insoteasca, pentru a va ajuta sa retineti indicatiile si sugestiile mai importante. Fiti un participant activ la propria ingrijire pentru cea mai buna sanatate pentru dumneavoastra si pentru bebelus.

 

Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu