Cauta:
Ce este acupunctura?

Ce este acupunctura?

  Autor Echipa NN Data: 10.09.2012

De-a lungul timpului, acupunctura a reusit sa trateze numeroase afectiuni de ordin fizic si psihic. Intr-o societate in plina miscare, in care stresul este factorul principal ce sta la baza afectiunilor precum: obezitatea, insomniile, indigestia etc., acupunctura si-a facut loc cu brio, datorita beneficiilor sale asupra organismului uman.


Acupunctura este o metoda de insanatosire, un fel de tratament al organismului care promoveaza vindecarea si imbunatatirea functionarii organismului pe cai naturale.

Aceasta metoda se realizeaza prin introducerea unor ace si prin aplicarea caldurii sau prin stimularea electrica in puncte de acupunctura foarte precise.
Cu alte cuvinte, acupunctura consta in inteparea cu acul a unor puncte exacte, pentru a vindeca anumite boli si pentru a oferi rezistenta organismului la anumite afectiuni.

Ce afectiuni se pot vindeca?

Trei dintre problemele cele mai des intalnite, si care sunt vindecate cu ajutorul acupuncturii sunt: slabitul (greutatea in exces), insomnia, reumatismul si migrenele.

Daca suferi de obezitate sau ai cateva kilograme in plus, pe care nu le mai poti controla, una dintre cea mai sigura solutie este acupunctura. Astfel, intepand anumite puncte de pe meridianul intestinului gros, ale ficatului si ale plamanilor, se va inhiba centrul de foame si se vor stimula functiile celorlalte organe, astfel incat, toate substantele din alimente vor fi distribuite cum trebuie. Nu uita ca, alaturi de tratamentul cu acupunctura, este nevoie si de un regim sanatos (fara grasimi, prajeli, fast food, dulciuri, alcool, sucuri acidulate etc.) si de putina miscare.

Insomnia reprezinta una dintre cele mai des intalnite boli moderne. Lipsa somnului conduce catre frustrare, agitatie, catre o stare de rau si disconfort continuu. Insomnia este des intalnita la adultii intelectuali, care ocupa posturi de conducere si intampina situatii neprevazute, care ii implica foarte mult. Aceste stari de insomnie se pot regasi si la studenti, in preajma examenelor. Acele cu acupunctura se fixeaza pe punctele specifice energiilor in cauza, de frig sau de umiditate in aceasta situatie, si stabilizeaza echilibrul necesar.

In sezonul rece, reumatismul incepe sa dea batai de cap tinerilor si persoanelor mai in varsta. Desi pare ciudat, Organizatia Mondiala a Sanatatii a demonstrat ca acupunctura are efecte mult mai benefice asupra reumaticilor decat fizioterapia. In cazurile reumatice, tratamentele cu acupunctura sunt personalizate, in functie de zona cu probleme a pacientului.

Si migrenele sunt tratate cu ajutorul acupuncturii. Punctele specifice acestor probleme se afla pe toata suprafata corpului iar tratamentul este dureaza in functie de gravitatea afectiunii.

Afla totul despre acupunctura pe acupuncturabucuresti.ro
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu