Cauta:
Avortul spontan - cauze

Avortul spontan - cauze

  Autor Echipa NN Data: 10.08.2011

In general, cauza exacta a avortului spontan nu se cunoaste si, adesea, doctorii sunt in imposibilitatea de a oferi o explicatie. Cea mai frecventa descoperire legata de avortul spontan aparut in perioada timpurie a sarcinii este dezvoltarea anormala a embrionului. Studiile indica faptul ca mai mult de jumatate din avorturile spontane au la baza existenta unor anomalii cromozomiale.


Avortul spontan - cauze
Mai multi factori, numiti teratogeni, pot afecta embrionul si mediul sau de dezvoltare, cum ar fi radiatiile, medicamentele sau drogurile, infectiile. Se considera ca, la unele avorturi, contribuie mai multi factori care au legatura cu viioarea mamica. 

Cauzele avortului spontan

Nu exista o dovada concreta ca lipsa unui anumit nutrient sau o lipsa moderata a tuturor nutrientilor au ca rezultat aparitia avortului spontan. Expertii considera ca exista mai multe motive care pot conduce la aparitia avortului spontan:
 • Problemele cromozomiale - la varsta de 40 de ani, 75% dintre ovulele unei femei pot prezenta anomalii cromozomiale.
 • Problemele hormonale - o femeie poate prezenta un nivel prea mic sau prea mare dintr-unul sau mai multi hormoni, in special progesteron si hormoni androgeni.
 • Problemele anatomice ale uterului, incluzand aici un uter cicatrizat in urma unei operatii, sau al unui avort petrecut in al doilea trimestru si fibroze prezente la nivelul uterului.
 • Problemele cronice de sanatate.
 • Febra ridicata aparuta in primele saptamani de sarcina.
 • Bolile autoimune, incluzand sindromul antifosfolipid, care produce anticorpi cauzand cheaguri de sange.
 • Infectiile uzuale, ca listerioza, toxoplasmoza si sifilisul.
 • Fumatul.
 • Alcoolul.
 • Traumele suferite in urma unui accident anterior sau a unei operatii majore.
 • Colul incompetent poate provoca o pierdere a sarcinii dupa primul trimestru.

Studiile arata, de asemenea, ca folosirea aspirinei si a medicamentelor antiinflamatorii nonsteroidiene poate creste riscul de avort spontan. Daca acestea sunt folosite in preajma momentului conceptiei sau administrate pentru o perioada mai lunga de o saptamana in timpul sarcinii timpurii, utilizand pastile cu o concentratie mare, riscul este mai ridicat.

Specialistii au legat consumul de cofeina de un risc crescut de avort spontan in perioada de inceput a sarcinii. Majoritatea expertilor sunt de acord ca un consum moderat de cofeina in timpul sarcinii este inofensiv. Astfel ca ar trebui sa limitati aportul acesteia la 300 mg sau chiar mai putin pe parcursul unei zile, mentinand sub control consumul de alimente si bauturi cu continut de cofeina – inclusiv ceai, cafea si ciocolata. Doua cani de cafea de 250 ml pot contine 300 mg cofeina. Un aport ridicat de cofeina (peste 500 mg) poate dubla riscul de avort spontan.

Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu