Cauta:
Are conjunctivita?

Are conjunctivita?

  Autor Echipa NN Data: 16.03.2011

Ochii copilasului sunt rosii, pleoapele sunt incarcate si lipite si, daca nazdravanul este destul de mare, se plange de mancarimi si intepaturi locale. Fara indoiala, bebe sufera de conjunctivita. Sunati pediatrul sau duceti-va la cabinetul medical. Doctorul va va recomanda tratamentul adecvat si sa va prescrie o reteta pentru medicatia necesra.

Patru tipuri

Conjunctivita microbiana

Simptome

Asociata unui episod de rino-faringita, cunjunctivita microbiana este usor de recunoscut, pentru ca infectia provoaca secretii purulente care ajung sa lipeasca intre ele pleoapele copilului. Exista mai multi germeni ce pot fi responsabili de aceasta contaminare care atinge simultan ambii ochi.
Tratament
In cazul constatarii unei infectii, medicul va va recomanda administrarea de picaturi antibiotice. Respectati cu strictete durata recomandata de aplicare a tratamentului, care este, de obicei, limitata la o saptamana. Chiar daca simptomele trei dupa doua-trei zile, acest lucru nu inseamna ca infectia s-a restras. Altfel, conjunctivita va recidiva. Nu utilizati picaturi la sfatul farmacistului sau al altor persoane. Numai doctorul va sti exact ce sa prescrie, in urma consultarii pacientului. Si nu uitati! Flaconul, odata deschis, nu se pastreaza mai mult de 15 zile.

Conjunctivita virala

Simptome
Este o afectiune contagioasa si afecteaza ambii ochi. Se manifesta prin tendinta de lacrimare si fotofobie (lumina deranjeaza ochii copilasului). Poate apare simultan cu boli ca faringita, varicela, rujeola.
Tratament
Daca la originea bolii se afla un virus, nu exista un tratament specific. Se pot administra regulat picaturi antiseptice, pentru a evita o raspandire a infectiei. Vindecarea dureaza trei pana la patru saptamani, iar riscul de molipsire a persoanelor din prejma este sporit. Spalati-va pe maini dupa fiecare administrare a picaturilor si cereti-i celui mic sa nu se atinga la ochisori.

Conjunctivita traumatica

Simptome
Orice mizerie care patrunde in ochi poate provoca o inflamare locala.
Tratament
In cazul instalarii conjunctivitei traumatice, medicul va spala ochiul si va indeparta corpul strain. Evetual, va prescrie picaturi antiseptice pentru e inlatura riscul de infectie.

Conjunctivita alergica

Simptome
Copilasul se freaca la ochi, de parca ar dori sa elimine un posibil corp strain. De asemenea, cel mic poate prezenta simptome de rinita, astma si/sau eczema. Acest tip de conjuctivita reapare la intervale regulate si afecteaza ambii ochi.
Tratament
Conjunctivita alergica este cel mai greu de tratat. In momentele de criza acuta, doctorul poate recomanda picaturi antihistaminice, care vor fi administrate timp de 10 zile. Daca intreaga zona ORL este atinsa, este posibil sa se incerce un tratament cu antihistaminice pe cale orala. Pentru a evita recidivele, trebuie sa identificati agentul alergen si sa-l indepartati din preajma copilului. Testele cutanate va vor ajuta sa descoperiti la ce anume are copilul alergie.

 Citeste si despre alte afectiuni ale copiilor in Pediatrie!Adauga un comentariu in forumul la cafenea
Comentarii
0 comentarii
[ cont nou ]    [ parola mea ]

Tine-ma minte
Contul meu